Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Rehabilitasyon merkezinde yavru ayılara temsili doğum günü yapıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, 75 bozayının doğal ortamda yaşamlarını sürdürdüğü Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir ilk yaşandı. Geçen yıl Giresun ve Bursa'dan merkeze getirilen 5 yavru ayı için temsili doğum günü düzenlendi. Meyve, balık, reçel, ekmek ve baldan oluşan pastaların üzerine mum koyularak hayvanlara sunuldu.

Rehabilitasyon merkezinde yavru ayılara temsili doğum günü yapıldı

'Ayılara Özgürlük' projesi kapsamında, para kazanmak için sokaklarda oynatılan ayıların toplanıp özgürlüklerine kavuşturulmaları amacıyla 1996'da kurulan Ovakorusu Ayı Barınağı, 2011'de açılan Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde bulunuyor. Doğal ortamlarında yaşamlarını devam ettiremeyecek durumda olan, aralarında yavruların da bulunduğu 75 bozayı, 10 hektarlık ormanda doğal ortamda yaşıyor. Rehabilitasyon merkezindeki yavru ayılar arasında geçen mayısta Giresun'da annelerini kaybettikten sonra ormanda vatandaşlar tarafından bulunan Hurşit, Ziver, Şekarpare ve Cesur ile Bursa'dan sol ön kolu kırık halde getirilen Mayıs da yer alıyor.

Merkezdeki 5 yavru ayının 1 yaşlarını doldurmasıyla rehabilitasyon merkezinde bir ilk de gerçekleştirildi. Yavru ayılar için yapılan temsili doğum gününde, meyve, balık, reçel, ekmek ve baldan oluşan pastalar üzerine mum koyularak hayvanlara sunuldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürü Ali Bozkurt, "Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Hayvanları Koruma Merkezi'nde bulunan Ovakorusu Ayı Barınağı'mızda toplam 75 ayı bulunmaktadır. Geçen sene mayıs ayında bulunup rehabilitasyon merkezimize getirilen yavru ayılarımız 1 yaşına girdiler. Çalışma arkadaşlarım, yavru ayılar için temsili doğum günü düzenledi. Sağlıkları çok iyi. 5 yavru ayımızın doğum gününü kutlamak için buradayız. Ayı yavrularımızın 4 tanesi Giresun'dan 1 tanesi de Bursa'dan yaralı olarak gelmişti. İsimleri Şekerpare, Hurşit, Ziver, Cesur ve Mayıs" dedi.

'3 PASTA HAZIRLATTIK'

Doğada yaşayan, güçten düşmüş, hastalıklı veya annesini kaybetmiş yavru ayıların, ömür boyu rehabilitasyon merkezinde yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli tüm imkanları oluşturduklarını söyleyen Bozkurt, "Burası Türkiye'de tek olan bir ayı barınağımızdır. Bu nedenle geçen sene gelen yavru ayılarımızın doğum gününü kutlamak için bir program yapalım, dedik. 3 tane pastamız var burada. Meyveli, balıklı ve ballı reçelli ekmek karışımı, güzel birer pastamız var. Ayılarımız afiyetle yiyor. Doğada artık yaşamlarını sürdüremeyecek halde, buradaki ayılarımız. Bundan dolayı artık burada yaşamak zorunda kalıyorlar" diye konuştu. 


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English