Ticaret Bakanı Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ramazan ayı öncesi fahiş fiyatların önlenmesi adına gıda sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.
Ramazan ayında fahiş fiyatın önüne geçilmesi amacıyla ilgili bakanlıklardan oluşan Gıda Komitesi üyeleri, Gıda Sektörü Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde vatandaşların başta temel gıda ürünlerine erişiminde herhangi bir sorun ile karşılaşmaması amacıyla ticaret, gıda ve perakende sektörü temsilcileriyle buluştu.
Toplantıya, TOBB ve TESK Başkanlarının yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir Ticaret Borsaları Başkanları, perakende, yumurta, gıda ve ihtiyaç maddeleri, kırmızı et, kanatlı hayvancılık, un, makarna, yağ, süt, ambalajlı su, toptancı haller ile bakliyat sektörünün üst düzey temsilcileri katıldı.
RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE FİYATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
Bakanlar tarafından, Ramazan ayı öncesinde ve yıl boyunca gıda arzı ve fiyatlarında sağlıklı fiyat oluşumu için alınacak önlemler ele alındı.
ENFLASYONDA KARARLILIĞA VURGU YAPILDI
Ayrıca Gıda Komitesi tarafından alınacak tedbirler hakkında sektör temsilcileri ve ilgili kurumlarca bilgilendirmeler yapıldı ve yılın tamamında enflasyon ile mücadele konusunda hükümetin kararlılığı da teyit edildi.
"GIDA ENFLASYONU İLE İLGİLİ TEDBİRLER ALINACAK"
Toplantı çerçevesinde Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gıda piyasalarında adil, rekabetçi ve şeffaf bir ticaret ortamı tesis etmek suretiyle, gıda enflasyonu ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürüleceğini ve gerekli bütün tedbirlerin titizlikle uygulanmaya devam edileceği belirtildi.
Kaynak: İHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Pahalılık falan yok.Algı yapılıyor sadece.Artışlar normal seviyede. Kapanan market, mağaza var mı? Her yer insan dolu.Eksik olan şey şükür şükür
Et zammı yedi bile, hemen kasabınıza sorun.
Yorum Yap
11. Yargı Paketi’nde sona doğru: Düzenlemeler yılbaşından önce yasalaşabilir
2026 yılbaşı tatili takvimi: 31 Aralık tatil mi, okul var mı, yarım gün mü? 1 Ocak resmi tatil mi?
Ağıldan kaçan inek, araçların çarpması sonucu telef oldu
Çiftçinin azmi herkesi şaşırttı: 13 bin marulla Türk bayrağı yaptı
Regaip kandili ne zaman 2025? Regaip kandili hangi tarihte idrak edilecek?
Aile Bakanlığı 3 bin personel alımı başvuruları başladı! Başvurular nasıl yapılır, şartlar neler? Alımı yapılacak kadrolar belli oldu: İşte tüm detaylar...
Evde bakım yardımları hesaplara yatırılmaya başlandı
Türkiye'den 11 ayda 14,4 milyon dolarlık hamsi ihracatı yapıldı
Türkiye'de lösemi tedavisinde başarı oranları artıyor
16. Büyükelçiler Konferansı başlıyor
Mevlana haftası yoğunluğu! 130 yıllık keçe geleneği 4’üncü kuşakla yaşatılıyor
Meteorolojiden Konya’ya uyarı: Sıcaklık düşüyor, yağmur ve kar geliyor! 4 ilçede etkili olacak