Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Priştine'de "Kosova Güvenlik Gücü ve Ortakları 2022" uluslararası konferansı düzenlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;

PRİŞTİNE (AA) - Kosova Savunma Bakanlığı ile Kosova Güvenlik Gücü (FSK) tarafından "FSK ve Ortakları 2022" yıllık uluslararası konferansı düzenlendi.


Başkent Priştine'deki konferansa Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, NATO'nun Kosova Gücü (KFOR) Misyon Şefi Tuğgeneral John B. Bozicevic'in yanı sıra partner ülkelerin diplomatik ile askeri temsilcileri katıldı.


Büyükelçi Sakar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kosova ile özel ilişkilerine işaret ederek Türkiye'nin, savunma sektörü de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda Kosova'ya destek sağlamak için çalıştığını söyledi.


Türkiye'nin desteğinin 2008'den bu yana bazı anlaşmalarla belirlenen çerçevede hayata geçtiğini aktaran Sakar, "Askeri eğitim iş birliği anlaşması kapsamında her yıl FSK'nin yaklaşık 60 üyesi Türkiye'de askeri eğitim almakta. Kosova'nın ilk askeri doktorları ile helikopter pilotları da dahil olmak üzere 500'ün üzerinde FSK üyesi eğitimlerini Türkiye'de tamamlamıştır." diye konuştu.


Kosova'nın Avrupa-Atlantik yolculuğunu desteklediklerini vurgulayan Sakar, her iki ülkenin savunma bakanlarının sık görüşmelerinin Kosova ile Türkiye arasında savunma alanındaki iş birliğini daha da güçlendirdiğini kaydetti.


Kosova Savunma Bakanı Mehaj da FSK'nin sürekli olarak kapasitesi ve profesyonelliğini artırdığını belirterek "2021'de Kosova Güvenlik Gücü, Amerikan ordusunun Kuveyt'te sağladığı ilk barış misyonuna diğer birçok önemli ülkeyle katılarak, sadece tüketici değil aynı zamanda güvenlik ihracatçısı oldu. Bu süreç hem taahhüt hem de ortaklarımızla koordinasyonu gerektiriyor." dedi.


KFOR Misyon Şefi Bozicevic de KFOR'un Kosova Savunma Bakanlığı ve FSK ile mükemmel ilişkilerine dikkati çekerek "KFOR ve FSK arasında gelecekteki ortak eğitim olanaklarını araştırmak için Savunma Bakanlığı ekibiyle bir çalışma grubu kurmayı planlıyoruz. Burada bulunmamızı takdir ediyor ve herkes için müreffeh ve barış içindeki bir Kosova'yı dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


Yapılan yasal değişikliklerle 2018'de FSK'nin silahlı kuvvetlere dönüştürülmesi başlatılmıştı. Bu sürecin 10 yıl sürmesi bekleniyor.​​​​​​​





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English