DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

PKK'nın Türkiye'den çekilme kararına yorumlar

Eklenme: 26.10.2025 - 21:22

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK'nın çekilme kararını, "Türkiye birlik ve istikrarını pekiştiriyor." sözleriyle değerlendirdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, süreçteki ilerlemenin en somut sonucu olduğunu söyledi. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ise kararı terörün tasfiyesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

PKK'nın Türkiye'den çekilme kararına yorumlar
Reklam alanı

Terör örgütü PKK, Türkiye'den çekilme kararı aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütünün kararına ilişkin açıklama yaptı.

CEVDET YILMAZ: TÜRKİYE BİRLİK VE İSTİKRARINI PEKİŞTİRİYOR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Terör örgütü PKK'nın çekilme kararını, "Türkiye birlik ve istikrarını pekiştiriyor. Fesih kararının silah bırakma kararının en kısa sürede alınmasını bekliyoruz. Süreç uzadıkça provakasyonlar artacaktır." sözleriyle değerlendirdi.

EFKAN ALA: YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARI AÇILACAK
AK Parti Genel Başkanvekili Ala, kararı terörün tasfiyesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini söyledi. "İç cephemizi tahkim ederek yürüttüğümüz terörsüz Türkiye sürecinde bugün önemli bir eşiği daha geride bırakmış bulunuyoruz." diyen Efkan Ala, terörün tamamen ortadan kalkmasıyla birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin kapılarının açılacağını kaydetti.

Ala, dünyada ve Türkiye'deki gelişmelerin ışığında terörsüz Türkiye sürecinin öneminin net olduğunu vurguladı.

"KAZANAN 86 MİLYON VATANDAŞIMIZ OLACAK"
Efkan Ala şöyle devam etti: "- Enerjisini iç sorunlarıyla tüketmek yerine, fırsatlarına odaklanarak imkân ve kabiliyetlerini tamamıyla Türkiye Yüzyılı hedeflerine yöneltecek bir Türkiye’nin kazananı 86 milyon vatandaşımız, gönül coğrafyamızda umudunu bize bağlamış ve yönünü bize dönmüş kardeşlerimiz ve bütün bölgemiz; kaybedeni ise ülkemizi ve bölgemizi istikrarsızlaştırmak isteyenler, terörden, kandan ve şiddetten beslenenler olacaktır.

- Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sayın Devlet Bahçeli’nin iradeleri ve dirayetleri ve milletimizin desteği ile ülkemiz, yıllardır her iyinin düşmanı olan bu sorundan kurtulacaktır.

- Ülkemizin ve bölgemizin istikrarını tahkim edecek bu sürecin sonuca ulaşması için, herkesin katkısının önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de terör örgütü PKK'nın Türkiye'den çekilme kararına ilişkin açıklama yaptı.

Ömer Çelik, "PKK'nın Türkiye'nin içindeki unsurları ile Irak ve Suriye başta olmak üzere tüm bölgedeki silahlı ve illegal yapılarının feshi ve silah bırakmasının devam etmesi, 'terörsüz Türkiye' sürecinin asli gündemidir." dedi.

"ÇEKİLME KARARI SOMUT BİR SONUÇ"
Terör örgütü PKK'nın silah bırakmaya kesintisiz devam etmesinin terörsüz Türkiye hedefinin yol haritasının ana başlığı olduğunu vurgulayan Ömer Çelik, çekilme kararının süreçteki ilerlemenin somut bir sonucu olduğunu söyledi.

Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin yol haritasının olumlu sonuçlar üretmeye devam ettiğini belirten Ömer Çelik, sürecin Türk demokrasisinin tüm tehditlerden arındırılması için atılmış stratejik ve tarihi bir adım olduğunu söyledi.

Çelik şöyle devam etti: "- Bunun doğal ve ayrılmaz sonucu olan “terörsüz bölge” hedefi, komşu ülkeler başta olmak üzere yakın bölgemizde, terör örgütleri üzerinden emperyalist vesayet kurulmasına karşı bir duruştur.

- Sayın Bahçeli’nin tarihi çağrısı ile oluşan stratejik-politik zemin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek iradesiyle sürecin bir devlet politikasına dönüşmesi, zamanın ruhuna uygun ve etrafımızdaki meydan okumalara cevap niteliğinde büyük bir çerçeve inşa etti.

- Yüce Meclis’in farklı partilerden oluşan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarıyla olgunlaşan desteği ve yol göstericiliği, sürecin yegane “siyasal özne”sinin milli irade olduğunu net şekilde ortaya koydu."

"PROVOKASYONLARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI" ÇAĞRISI YAPTI
Sürecin her türlü provokasyondan korunması için azami dikkat gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Ömer Çelik, "Yakın bölgemizde gelişen kaos siyasetlerinin arkasındaki odakların, siyasi, istihbari ve fiili sabotaj girişimlerinin farkındayız. Bunlara karşılık kararlılıkla yol haritasını işletiyoruz." dedi.

Farklı siyasi görüşten partilerin varlığı ve desteğinin sürecin gücüne güç kattığını belirten Çelik, "Bu siyasin zenginliğin 'devletimizin nitelikleri'ne ve 'milletimizin değerleri'ne uygun biçimde korunması ve ana hedefe ilerlemesi yol açıcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Çelik şöyle devam etti: "- Süreci ana odağından uzaklaştıran haksız isnatlar ve iftiralarla, marjinal ve maksimalist yaklaşımların yol haritasını zehirleyen yan etkiler oluşturmasına müsaade etmeyeceğiz.

- Her bir vatandaşımızın desteğiyle ve kardeşliğimiz, tarih ve kader birliğimizle hedeflerimize ilerliyoruz.

- Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek devlet iradesiyle devletimizin tüm kurumları “terörsüz Türkiye” hedefi için çalışmaya kararlılıkla devam etmektedir.

- Türkiye Cumhuriyeti gündemine hakimdir."

DURAN: OLUMLU BİR GELİŞME
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran da PKK'nın Türkiye'den çekilme kararını değerlendirdi.

Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Terörsüz Türkiye süreci ile hedeflerinin huzur ve güvenliği tahkim etmek olduğunu söyledi.

Bölgede meydana gelen gelişmeler ve küresel ölçekte artan belirsizliklerin, Türkiye'ye yeni sorumluluklar yüklediğini de belirten Duran, "Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge politikalarını kararlılıkla sürdürmek hem bu sorumlukları yerine getirmek hem de güçlü Türkiye idealine yürümek için vazgeçilmez önemdedir." ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 3
👎 4
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 7 tepki

Yorumlar

  • Halk 47 gün önce

    Hep oyalama taktigi bunlar halki oyalaniyor kac kere daha oturulcak masaya silah birakilmasi icin demek birakilmiyor temizlik sart ve en onemlisi IDAM GELMESI LAZIM KI ULKE HAFIF DUZELISE GECSIN

  • batuhan bozkurt 47 gün önce

    he he bizde üç beş çapulcunun yer değişikliği yaptığına inandık. gecenlerde diyarbakırdaki eşkiya yürüyüşü hakkında hiç yorumlarınızı göremedik, mecliste meclis başvanvekili koltuğunda oturan kadının tüzük dışı hareketi hakkında en ufak tık yok apo piçine sayın diyenler kurucu önder diyenler hakkında yorum icraat yok vatandaşta bunu yedi öylemi. rahmetli erbakan hocanın bir lafı vardı hadi ordan.

Yorum Yap