Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920




1- Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 85'i çipli kimlik kartına geçti


- Çipli kimlik kartı kullananların sayısı 15 Kasım itibarıyla 70 milyon 997 bin 128 oldu


- Yeni tip sürücü belgesine sahip yaklaşık 5 milyon kişi ise "Hayat Kimliğinle Kolay Projesi" kapsamında ehliyet bilgilerini yüklettiği çipli kimlik kartını taşıyor


(Sefa Şahin/Ankara)




2- Depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları için 110 milyar dolarlık rekor başvuru


- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz:


- "Düzenleme yayımlanalı henüz 2 hafta olmadan kurumumuza depolamalı rüzgar ve güneş santrali kurmak için rekor düzeyde başvuru yapıldı"


- "Şu anda 110 milyar dolara ulaşan bir yatırım talebi söz konusu. Mevcut kapasite dikkate alındığında, bu miktarın 40-45 milyar dolarının sahaya yansımasını bekliyoruz"


(Nuran Erkul Kaya/İstanbul)




3- Milli teçhizat ve sistemler TSK'nın Suriye sınırındaki gücüne güç katıyor


- Hatay 2. Hudut Alay Komutanlığı, Türk mühendislerce geliştirilen milli silah, teçhizat ve sistemlerle Suriye sınırında "hazır kıta" görev yapıyor


- ​​​​​"Hudut kartalları", Şahingöz Kamera Sistemi, ACAR Kara Gözetleme Radarı, SARP Uzaktan Kumandalı Silah Sistem ve SEDA Akustik Atış Yeri Tespit Sistemi'nden faydalanarak terör, kaçakçılık ve düzensiz göçle mücadelesini sürdürüyor


(Salim Taş/Hatay) (Fotoğraflı-Görüntülü)




4- Zeytinburnu, deri konfeksiyon sektöründe global markaların üretim üssü haline geldi


- Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen:


- "Zeytinburnu bölgesi global markaların üreticisi ve tedarikçisi olarak hizmet veriyor. Dünyanın en büyük markaları Zeytinburnu bölgesini üretim üssü olarak seçiyor. Bunun sebebi deri ve üretim kalitesidir"


(Furkan Gençoğlu/İstanbul)




5- Genç MÜSİAD'ın yetiştirdiği uluslararası öğrenciler Türk ekonomisine katkı sağlıyor


- Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal:


- "Uluslararası öğrencilerimiz kendi pazarlarını çok iyi bildikleri ve kılcallarına çok daha rahat ulaşabildikleri için alternatif tedarik bağlantıları kurarak Türkiye'nin ithalat rakamlarını düşürme anlamında da ciddi potansiyel taşıyorlar"


(Yunus Türk/İstanbul)




6- Yunanistan'da genel seçimler yaklaşıyor


- Başbakan Miçotakis'in "havada seçim kokusu" var demesi, seçim senaryolarını gündeme taşıdı


- Seçmen kararında, "hayat pahalılığı" en belirleyici unsur olarak gözüküyor


(Derya Gülnaz Özcan/Atina)




7- Down sendromlu gençler tekvando şampiyonluğu için çalışıyor


- Tekvando Antrenörü Azmi Niğdelioğlu:


- "İlk başta nasıl yaparım, nasıl davranmalıyım gibi tereddütlerim vardı ama işe başladıktan sonra antrenörlük hayatımın en mutlu dönemi diyebilirim"


- Özel sporcu Özlem:


- "Her zaman kazanacağım. En güçlü olacağıma inanıyorum"


(Mehmet Yusuf Melikoğlu/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)




8- Halkbank, CEV Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasını sürdürmek istiyor


- Milli orta oyuncusu Doğukan Ulu:


- "Hebar saygı duyulması gereken, etkili bir takım. Puan durumundaki yeri kimseyi yanıltmasın. Hazırlıklarımızı bu gerçeği görerek yapıp, bunu da sahaya yansıtacağımıza inanıyorum"


(Muhammed Boztepe/Pazarcık) (Fotoğraflı)




9- PTT Kadın Voleybol Takımı, CEV Challenge Kupası'nda üst tura odaklandı


- Başantrenör Mehmet Bedestenlioğlu: "(Tchalou Volley karşılaşması) Rövanş maçında en az iki set almak istiyoruz. Umuyorum ki altın sete kalmaz. Kalmadan da bitirebileceğimizi düşünüyorum"


- Smaçör Merve Tanyel: "Oynayacağımız maçtaki biletler bitmiş. Biz takım olarak seyirci önünde oynamayı seviyoruz. İnşallah bu durumu avantaja çevirmek istiyoruz"


(Muhammed Boztepe/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)




***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English