Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Oyuncaklar depremzede çocuklara "sevginin dili" ile ulaşıyor

Türkiye'nin dört bir yanındaki çocukların gönderdiği oyuncaklar, üzerlerindeki duygu yüklü notlarla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'daki akranlarına ulaşıyor. Bunların arasında Konya'da var. Konya Müftülüğü destek ekibi de depremin ardından bölgeye gitti ve destek olmaya devam ediyor.

Oyuncaklar depremzede çocuklara “sevginin dili“ ile ulaşıyor
Büyüklükleri 7,7 ve 7,6 olan 6 Şubat depremlerinin ardından ülke genelinde, depremzedelere maddi ve manevi yardımda bulunmak üzere seferberlik başladı.

Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hatay Müftülüğü koordinesinde kurulan lojistik deposuna gönderilen yardım kolileri türlerine göre ayrılarak ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor.

Bunların arasında bulunan oyuncak kolileri ise Türkiye'nin dört bir yanındaki çocukların saf duygularıyla yazdığı notlarla daha anlamlı hale geliyor.Duygu yüklü notlar, çalışanları duygulandırırken depremzede çocuklara moral oluyor.

"Ayrı bir yardımlaşma ve dayanışma ruhu ortaya çıkıyor"
Hatay Müftüsü Mevlüt Topçu çocuklardan gelen kolilerin içindeki mesajları görünce duygulandıklarını söyledi.

Topçu, kendisini etkileyen bir nota değinerek "Mina kızımız 'İnşallah size ve aileniz bir şey olmamıştır. Depremde zarar görmemişsinizdir. Bu gönderdiğimiz yardımlarla da mutlu olursunuz. Sevinirsiniz. Biz sizin için dua ediyoruz.' demiş. Böylesi küçük mesajları minik yavrularımızın dilinden alınca ayrı bir yardımlaşma ve dayanışma ruhu ortaya çıkıyor." dedi.
Çocukların, yaşıtlarının dilinden daha iyi anladığını işaret eden Topçu, "Çocukların anlayacağı cümlelerle bu yardımları gerçekleştirdikleri zaman, biz büyüklerin veremeyeceği çok anlamlı mesajları onlar vermiş oluyorlar. Onlar birbirlerinin dilini çok iyi biliyor. Teselli, sevgi ve üzüntü dilini çok iyi biliyorlar. Onların kendi aralarındaki iletişimi de dolaylı olarak sağlamış oluyoruz. Onlarda yaşama bağlanma sevinci ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Konya destek ekibi de bölgede
Konya Müftülüğü destek ekibinden Fatma Zehra Doğan ise depremin ardından bölgeye geldiklerini kaydetti.
Doğan, Hatay'da çeşitli yerlerde gönüllü olarak çalıştığını ve gücünün yettiğince yardıma devam edeceğini belirtti.
Kolileri açarken çıkan yardımlardan ve çocukların yazdığı notlardan etkilendiğini anlatan Doğan, "En güzel oyalı havlularını, başörtülerini, yazmalarını ablalarımız çeyiz düzer gibi hazırlayıp koymuşlar. Yavrularımız evlerindeki oyuncaklarından hazırlayıp üzerlerine çok güzel notlar yazmışlar." dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English