Meram Belediyesi, halk sağlığını korumak ve vatandaşların yaz mevsimini rahat geçirebilmeleri adına bahar ile birlikte başladığı ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle yerleşim alanları ile tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde karasinek ve sivrisinek mücadelesi için aralıksız görev yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ilçenin tüm kamusal yeşil alanlarında yoğun bir çalışma sergiliyor.
Meram Belediyesi, ilçede özellikle yaz aylarında hissedilen karasinek ve sivrisinek sorununa karşı titiz bir çalışma yürütüyor. Kışın bitmesi ve baharın kendini hissettirmesiyle birlikte hız kazanan ilaçlama çalışmaları, Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün koordineli çalışmasıyla aralıksız devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, karasinek ve sivrisineklerin yoğun olarak ürediği su birikintileri, dere yatakları, çöp konteynerleri, kanalizasyon bölgeleri, hayvancılık alanları ve pazar yerlerinde ilaçlama faaliyetlerini artırırken; Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de parklarda, cadde ve sokaklarda ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.
İLAÇLAMALAR, TARIM VE HAYVANCILIK ALANLARININ FAZLA OLDUĞU YERLERDE YOĞUNLAŞIYOR
Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Meram’ın geniş tarım arazilerine, hayvancılık faaliyetlerinin yoğunluğuna ve yeşil alanlarının fazlalığına dikkat çekildi.
Bu durumun sinek ve haşere oluşumunu artırdığına, dolayısıyla ilaçlama çalışmalarının da hayati önem taşıdığına vurgu yapıldığı açıklamada; “İlçenin sağlıklı ve konforlu bir yaz mevsimi geçirebilmesi için bahar aylarıyla birlikte başladığımız ilaçlama çalışmalarına kesintisiz devam ediyoruz. Ekiplerimiz, bu noktada hassas ve özverili bir çalışma sergiliyorlar. İlçemiz, doğası ve ekilebilir tarım alanlarına sahip olma özelliğiyle de karasinek ve sivrisinek oluşumuna müsait bir yapıya sahiptir. Ancak bizler, bu doğal yapının vatandaşlarımız için olumsuzluk oluşturmasına izin vermemek adına sahada yoğun bir mücadele yürütüyoruz. Ekiplerimiz sabah 06.00-10.00 ve akşam 18.00-22.00 saatleri arasında ULV cihazları ile düzenli olarak ilaçlama yapmaktadır. Parklar, çöp konteynerleri, hayvancılık alanları, su birikintileri ve pazaryerlerinde titizlikle çalışmalar sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.
MERAM’DA ÖNCELİK; HALK SAĞLIĞI
Yapılan açıklamada ayrıca; “Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği biyosidal ürünler kullanılmış olsada İlaçlar, karasinek ve sivrisnek için olduğu kadar insanlar için de zararlı olabilir. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve hastalar ilaçlama esnasında araçlardan uzak durmalı, kapı ve pencerelerini kapatarak önlem almalıdır” uyarısında bulunuldu. Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, açıklamasında ayrıca vatandaşlardan ilaçlama çalışmaları sırasında ekiplerin işlerini kolaylaştırmaları adına iş birliği talep ederken, ilçe genelinde sezon boyunca çalışmaların aralıksız devam edeceğini bir kez daha vurguladı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
İlaçlama yapılırken arıların ölmemesi için azami gayret gösterilmesi elzemdir. Bunun için ilaçlamaların akşam saatlerinde yapılması gerekir. Canlı hayatının devam edebilmesi için hayati önem taşıyan arıları koruma konusunu lütfen göz ardı etmeyelim.
cöpler posete konulup cöp konteynere atilirsa sinek kolay kolay olmaz, bizdeki konteynerlerin önü pisli ve kokudan gecilmiyor, ne olur yani sezde sivi seyleri süzüp ve postei güzel baglayip cöp konteynerine atsaniz ve cocuklarinza sokaga cöp atmamalrini söyleseniz. Bizim insanlar evini temiz tutar sogani kirletir hani temizlik imandandi
Yorum Yap
Konya’da otomobil refüje çıktı: 3 yaralı
Konya'da otomobil tıra çarptı! 22 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Konya'da dağda kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti
TBMM'de taciz soruşturması: Gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı
12 yaşındaki ortaokul öğrencisine akran zorbalığı!
Bakan Ersoy: 15 Aralık, artık dünya takviminde Türk dili için özel bir yer alacak
Suriye'de ABD askerlerine saldırı! 2 ABD askeri ve 1 sivil öldü
Ulaşıma kar engeli: Yol tüm araçların geçişine kapatıldı
Güllü'nün eski patronundan yeni iddialar: "Tuğberk ve nişanlısı da işin içinde"
Hayvan yüklü tır devrildi: 10 küçükbaş telef oldu
Konya’da eğlence mekânlarına saat düzenlemesi: Kapılar artık bu saatte kapanacak!
Sanatçı Ahmet Özhan'a, Mevlana Türbesi Gümüş Kapısı minyatürü hediye edildi