Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

“Önceliğimiz Matematik” projesi tanıtıldı

Konya Valiliğinin himayelerinde Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Bizim Okulumuz (Okul Merkezli Gelişim Projesi) kapsamında “Önceliğimiz Matematik” Projesi tanıtım toplantısı 27 Aralık 2022 tarihinde Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirildi.

“Önceliğimiz Matematik” projesi tanıtıldı
Programın açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit 21. yüzyılın ilk çeyreğinde bireylere kazandırılması istenilen problem çözme, eleştirel düşünme, teknoloji ve bilgi okuryazarlığı, esneklik, olay ve durumlara uyum sağlayabilme gibi yaşamsal beceriler uzmanları eğitim alanında yenilikçi yaklaşımları kullanmaya yönlendirdiğini belirtti. 
İl Millî Eğitim Müdürü konuşmasında “Millî Eğitim Bakanlığımız bireylerin eğitim ihtiyaçları doğrultusunda eğitimde öğrenme-öğretme teori ve yaklaşımları açısından 2022 yılında Matematik Seferberliğini ilan etti. Bu süreçte İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz de Millî Eğitim Bakanlığının “Her Yerde Matematik" sloganından hareketle çocukların matematiksel düşünme becerisi kazanacağı, Bizim Okulumuz projesi ışığında matematik öğretiminde yeni yaklaşımlar geliştirmek, öğrencilerin yaşamın içindeki matematiği görmelerini ve severek öğrenmelerini sağlamak için yola çıktı ve okul öncesinden liseye kadar tüm kademelerin dâhil olduğu “Önceliğimiz Matematik” projesini oluşturdu” dedi.
“Önceliğimiz Matematik” projemizin felsefesini Millî Eğitim Bakanlığı matematik dersi öğretim programında belirtildiği gibi öğrenmenin peşine düşen, araştıran sorgulayan, matematiksel düşünme tarzını geliştiren, bilgi ve becerilerin ev, iş yeri, eğitim ve öğretim ortamı gibi çeşitli bağlamlarda kullanabilen ve uygulayan öğrenciler yetiştirmek oluşturmaktadır. Bu kapsamda okul içi alanlar matematiksel bir dönüşüme girecek, matematik atölyeleri oluşturulacak ayrıca yenilikçi matematik yöntem ve teknikleri derslerde kullanılacaktır. Okullarımızın koridor, sınıf, duvar, bahçe, kütüphane, laboratuvar ve atölye alanları matematik temelli olarak yeniden düzenlenecektir. Matematik alanları ve atölyelerde diğer derslerle yapılan ilişkilendirmeler sayesinde matematiksel süreç becerileri geliştirilmiş olacaktır.

Açılış toplantısı, proje tanıtım filminin izlenmesi ve proje sunumunun yapılmasının ardından sona erdi.
Önceliğimiz Matematik” Projesi tanıtım toplantısına, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yöneticileri ile okul müdürleri katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English