Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ölçü aleti bulunanlar dikkat! Muayene yaptırmazsanız cezası var

Sanayi ve Teknoloji Konya İl Müdürü Vehbi Konarılı, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve Birliğe bağlı Oda Başkanlarının katıldığı toplantıda esnafların kullandığı ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenelerinin denetimleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ölçü aleti bulunanlar dikkat! Muayene yaptırmazsanız cezası var
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı KONESOB toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Konya İl Müdürü Vehbi Konarılı, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mikdat Özcan, KONESOB’a bağlı Odaların Başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, esnafların bakanlık yetki ve sorumluluklarının esnaf ve sanatkârlara ulaştırılmasında köprü olduklarını, bu tür bilgilendirme toplantılarının Esnaf Teşkilatı, esnaf ve sanatkarlar açısından oldukça faydalı olduğunu, toplantıda alınan kararlar ve bilgiler konusunda da bilgilendirileceğini ifade etti.



Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Bakanlık yetki ve sorumluluğunda bulunan ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin denetimi hakkında bilgilendirmede bulundu. Esnafların kullandığı tartı aletlerinin iki yılda bir periyodik muayeneye tabi tutulduğunu, bu muayenelerin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerince yetkilendirilen yetkili muayene servisleri tarafından yapıldığını hatırlatan Vehbi Konarılı, “Esnaf ve sanatkarlarımız kullandıkları ölçü ve tartı aletleri için her yıl Şubat ayının son gününe kadar muayene için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Şayet bu tarih geçirilirse 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre 613 TL ile 12.258 TL arasında değişen oranlarda idari para cezası uygulanmaktadır” dedi.

İl Müdürü Konarılı, 2018’den önce muayenesi yapılmış ve başkaca muayene yapılmamış olan tartı aletlerinin hali hazırda cezalık durumda olduğunu da hatırlatarak, “Bu tartı aletleri için başvuruda bulunsalar dahi önce cezai işlem uygulanacak sonra muayenesi yapılacak. Bu sebeple bu tartı aletlerinin muayene yapılmadan kullanılması yasal olmamaktadır” diye konuştu.
Bilgilendirme toplantısında Konya merkez ve ilçelerde ticari amaçlı tartı aleti kullanan (fırıncı, pazarcı, bakkal, market, kasap, manav, pastane vb) esnafların cezai işleme uğramamaları ve mağdur olmamaları için her türlü önlemin alınması, 02 Mart 2020’ye kadar periyodik muayene müracaatlarının gerekli yerlere yapılması için duyuruların yapılarak esnafın konu ile ilgili haberdar olması gerektiği de vurgulandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English