Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ, Müzikseverleri “3. Türk Müziği Günleri”ne Bekliyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından 29 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihlerinde “3. Türk Müziği Günleri” etkinliği gerçekleştirilecek.

NEÜ, Müzikseverleri “3. Türk Müziği Günleri”ne Bekliyor
Etkinliğin Genel Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Mehmet Gönül: “Aşık Veysel Türküleri ve birbirinden nadide eserlerin icra edileceği, 5 gün sürecek olan Türk müziği şöleni için tüm akademik - idari personelimizi ve halkımızı salonumuza ve ekran başına davet ediyorum” dedi. 
 
NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “3. Türk Müziği Günleri”nin açılışı, 29 Mayıs Pazartesi günü saat 20.30’da icra edilecek olan ‘Aşk Olmasa / Aşık Veysel Anma Konseri’ ile başlayacak. Konserler, Necmettin Erbakan Üniversitesi YouTube kanalından da canlı olarak takip edilebilecek. 
 
“Aşık Veysel’in ve Türkülerinin Daha Bilinir Olması İçin Çaba Gösteriyoruz”
Program hakkında bilgiler veren NEÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül, “Konservatuvar olarak, artık geleneksel hale gelmiş olan ve bu yıl üçüncüsünü, “3. Türk Müziği Günleri” etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Aşık Veysel’in vefatının 50. Sene-i devriyesi olan 2023 yılı, vefatının 50. Yılı olması sebebiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı. Biz de Türk Müziği Günleri’ni bu yıl Aşık Veysel’in hatırasına armağan ettik. Aşık Veysel’i daha iyi anlayalım diye de etkinliğin açılışını Aşık Veysel’i anlatan bir formatta ‘Aşk Olmasa’ isimli konserle gerçekleştireceğiz. Aşık Veysel’i ve uzun ince yolunu daha iyi tanıyalım, gönlünü ve muhabbetini biraz daha hissedelim arzusuyla ‘Aşık Veysel Konseri’ni aynı zamanda onun hayat hikayesini anlatarak daha anlamlı işlemek arzusundayız açılış konserimizi. Aşık Veysel Konseri’nde salondaki ve ekran karşısındaki seyircilerimizin eserlere daha fazla iştirak etmesini istiyor ve bekliyoruz. Konservatuvarımızın misyon ve vizyonuna uygun olarak ve ayrıca emanet şuuruyla Aşık Veysel türkülerinin daha fazla görünür, bilinir, okunur olmasını istiyor bunu vazife addediyoruz. Bizi biz yapan değerleri; gönlün, aşkın O’nun sazından ve sesinden nasıl tarif edildiğini görmek ve göstermek amacıyla Aşık Veysel’i bu etkinliğimizin öznesi haline getirdik” ifadelerini kullandı. 
 
“Öğrencilerimizi Sürekli Sahnede Tutarak Çalışmalarımızı Aralıksız Sürdürüyoruz”
Etkinliğin 2. gününde ‘Sazende; Saz Eserleri Konseri’ni, 3. gününde, ‘Mülâki; Solo ve Koro Eserler Konseri’ni icra edeceklerini aktaran Prof. Dr. Gönül, “Geçen yıl çok beğeni toplayan ‘Yeşilçam; Türk Film Müzikleri Konseri’ne programımızın 4. gününde yer verdik. Etkinlikte yer alan tüm konserlerimiz saat 20.30’da başlayacak. 2 Haziran Cuma günü de ‘Nev-bahâr; Kürdîlihicazkâr Faslı’ ile etkinliğimizi tamamlayacağız. Tüm konserlerimizde olduğu gibi “3. Türk Müziği Günleri”ne de elimizden geldiğince hazırlanmaya gayret ettik. Biz konserle tamamlanan çalışmalarımızın ötesinde Konservatuvarımızın ilk talebelerini aldığı 2020’den beri her çarşamba provalar yapıyor, eserler geçiyor, birlikte icra ediyoruz. Sahneyi, eğitim-öğretim sistemi içerisinde edinilen bilgi ve birikimin aktarılmasında konservatuvar ve dolayısıyla sanat eğitiminin en önemli unsuru olarak gördüğümüz için, talebelerimizi mütemadiyen sahnede tutmak arzusundayız. Bundan dolayı konser olsun ya da olmasın prova çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu manada konservatuvarımız zengin repertuvarı ile daima konser vermek için hazır durumdadır.” şeklinde konuştu. 
 
Prof. Dr. Gönül, “Türk Müziği’ne gönül vermiş herkesi özellikle salonlarımıza ve canlı yayınla ekran başına bizi izlemeye davet ediyor, keyifli anlar geçirmelerini temenni ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • G
    GONYALI
    327 gün önce

    AGRIYARAN GONYA TURKULERİNİ OKUSANIZ OLMAMI

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English