Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ’den aldıkları sertifikayla Almanya’da ailelere yardımcı olacaklar

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı paydaşlığında organize edilen Köln-Almanya Sistemik Aile Danışmanlığı Sertifika Programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Yaklaşık 2 yıl süren eğitim programını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 38 kursiyer, Almanya’da aile danışmanı olarak hizmet verebilecek.

NEÜ’den aldıkları sertifikayla Almanya’da ailelere yardımcı olacaklar
NEÜ Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen sertifika törenine NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul, NEÜ Artı Kariyer Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Bozgedik, akademisyenler ve davetliler katıldı. 

Programda konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Aile çok önemli bir kurum ve herkes bunun idrakinde. Türkiye genç nüfusuyla övünen bir ülkeyken bugün yavaş yavaş yaşlanan nüfusa giden bir ülke haline gelmeye başladı. Ailenin temel felsefesi ve temel hedefi yeni nesli inşa etmek ve yetiştirmektir. Ancak, günümüzde bu çabadan uzak, sadece bir araya gelme amacıyla kurulmuş menfaat birliğinden öte gitmeyen bir kurum haline gelmeye başladı. Biz toplum olarak, kadının temel vazifesinin aile içerisinde ‘anne’ olduğunun idrakinde olmadığımız ve bu idrakin gereğini yapmadığımız müddetçe aile sorunlarını çözmek mümkün değildir” dedi. 

“Nesillerimizi Kaliteli ve Şahsiyetli Yetiştirmeliyiz”
Hayatın zorluklarına dirençli nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yapan Rektör Zorlu, “Yeni nesildeki kızlarımız kraliçe, beyefendiler kral gibi yetiştiriliyor. Toplumun, geleceğin zorluklarından bihaber, her türlü konfora sahip ve doyumsuz bir nesil ortaya çıktı. Mesela bir Alman yolda yürürken düşen çocuğunu gidip hemen kaldırmaz. Çocuk kendi kalksın diye bekler. Merhametsizliğinden değil bu. Düşen çocuk, kendi kalkmasını öğrenemezse her defasında anne, babasının yardımını bekler ve 30’lu yaşlarında dahi kendini, kimliğini tamamlayamamış bir nesille karşı karşıya geliriz. Elimizde az ve kıymetli olan nesli; kaliteli ve şahsiyetli yetiştirmemiz lazım. Hanımefendiler nadide varlıklar, onları kollayıp gözetmemiz lazım. Çünkü anneliği onlar yapıyor, Allah, bunu onlara lütfetmiş. İnşallah bu sertifika programı da bu konuda olumlu katkılar sağlamıştır, bize rehber edineceğimiz güzel ilkeler, örnekler ortaya koymuştur. Böyle bir etkinliğe katkı sunmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Programı başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

“İnsanlara Faydalı Olup Ailelere Dokunacağız”
Konuşmasına, sertifikalarını alan kursiyerleri tebrik edip hayırlı olsun temennisinde bulunarak başlayan IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı ise, “Bugün sertifikalarını alacak olan tüm kardeşlerimize hayırlı hizmetler diliyorum. İnşallah her biriniz kendi bölgesinde toplumun temelini oluşturan aileyi korumak ve aileye sahip çıkma noktasında ciddi gayretler göstereceksiniz.  Aslında iş, bugünden sonra başlıyor ve o yüzden ben her birinize kolaylıklar diliyorum. Rabbim, yollarınızı açık eylesin. Evet, konumuz aile ve aile kavramı gün geçtikçe dejenerasyona uğruyor ve maalesef aileler dağılıyor. İşimiz çok zor ama Allah’ın izniyle karınca kararınca mutlaka ailelere dokunacağımıza inanıyoruz. İnşallah insanlara faydalı olanlardan olalım, insanların dertlerine derman olanlardan olalım. Ailemize, ailelere sahip çıkalım. Aile, erken bir cennettir, inşallah o erken cennetlere hep beraber ulaşalım” ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Hediye takdimleri ve fotoğraf çekimiyle program sona erdi.  

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English