Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NEÜ’de çene ekleminin radyolojik tanısındaki eksiklikler yapay zeka İle çözülecek

Yürüttüğü proje ile TÜBİTAK 1002 Programı kapsamında destek almaya hak kazanan NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Taşsöker Bulut, NEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile beraber çalıştıklarını ifade ederek, “Projeyle birlikte tanı süreçlerinde harcanan zaman azaltılarak tanısal eksikliklerin mühendislik yaklaşımı ile çözümlenmesi sağlanacak” dedi.

NEÜ’de çene ekleminin radyolojik tanısındaki eksiklikler yapay zeka İle çözülecek
NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Taşsöker Bulut’un yürütücülüğünü üstlendiği ‘Panoramik Radyografiler ile Temporomandibular Eklem Bölgesindeki Dejeneratif Değişikliklerin Derin Öğrenme Yöntemleri ile Tespit Edilmesi’ projesi, TÜBİTAK 1002 Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.
 
TÜBİTAK 1002 desteği ve yürüttüğü proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Melek Taşsöker Bulut, çene eklemine ilişkin hastalıkların toplumda sıkça görüldüğünü ifade ederek, “Çene ekleminde kireçlenme ile ilişkili olabilecek kemik doku değişimlerinin mümkün olan en erken aşamada tespit edilmesi ve tedaviye başlanması çok önemlidir. Yapay zeka ile sağlanacak radyolojik tanı desteği ve hekimin klinik muayeneden elde edeceği bulguların bir araya getirilmesi ile bu süreç hızla gerçekleştirilebilecek” dedi.
 
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile beraber çalışılıyor
Proje üzerinde NEÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile beraber çalıştıklarını ifade eden Doç. Dr. Taşsöker Bulut, “Proje kapsamında, NEÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Haklı ve NEÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf lisans öğrencileri Sema Nur Ekmekçi, Senanur İncekara, Serhat Kamacı ve Metin Furkan Yaman’ın katkıları ile diş hekimliğinde rutin tanı işlemlerinde kullanılan panoramik radyografiler üzerinden yapay zeka algoritmalarının desteği ile çene eklemindeki kemik doku tahribatının otomatik olarak tespiti gerçekleştirilecektir. Böylece tanı süreçlerinde harcanan zaman azaltılarak diş hekimleri tarafındaki olası tanısal eksikliklerin mühendislik yaklaşımı ile çözümlenmesi sağlanmış olacaktır” diye konuştu. (Yunus Köroğlu)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English