DOLAR : 42,35₺
EURO : 49,17₺
STERLİN : 55,89₺
GRAM : 5.792,27₺
ÇEYREK : 9.514,70₺
CUMHURİYET : 37.807,09₺
Güncel

NEÜ 'de 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü'ne dikkat çekildi

Eklenme: 14.10.2025 - 15:45 Güncelleme: 14.10.2025 - 15:58

Beyaz bastonun sadece yön bulma aracı olmadığını, bağımsızlık, özgürlük ve eşit yaşam hakkının simgesi haline geldiğini aktaran Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı, “Toplumun her kesiminin, beyaz bastonun taşıdığı anlamı unutmadan, empati, saygı ve erişilebilirlik ilkeleriyle hareket etmesini diliyoruz” dedi.

NEÜ 'de 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü'ne dikkat çekildi
Reklam alanı

NEÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü nedeniyle, görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla açıklamalarda bulundu.

NEÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü olarak, tüm bireylerin eğitim, ulaşım, istihdam ve toplumsal yaşamda eşit haklara sahip olması gerektiğini savunduklarını aktaran Prof. Dr. Hakan Sarı, “15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü, görme engelli bireylerin toplumda bağımsız hareket etme haklarına, güvenli erişim olanaklarına ve sosyal yaşama tam katılım taleplerine dikkat çekmek için önemli bir farkındalık günüdür. Beyaz baston, yalnızca bir yön bulma aracı değil; bağımsızlık, özgürlük ve eşit yaşam hakkının simgesidir. Görme engelli bireylerin karşılaştıkları fiziksel, dijital ve toplumsal engellerin kaldırılması; erişilebilirlik kültürünün yerleşmesi, farkındalığın bilinç düzeyine dönüşmesi için hepimize sorumluluk düşmektedir. Üniversitemizde, bu farkındalığı artırmak amacıyla erişilebilir materyaller, gönüllü destek çalışmaları, Braille Alfabesi kursları ve farkındalık etkinlikleri yürütülmektedir. Bu vesileyle, görme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıran tüm teknolojik, sosyal ve eğitimsel çalışmaların desteklenmesi gerektiğini vurguluyor; “Engelsiz bir üniversite, engelsiz bir toplum” hedefiyle tüm paydaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Toplumun her kesiminin, beyaz bastonun taşıdığı anlamı unutmadan; empati, saygı ve erişilebilirlik ilkeleriyle hareket etmesini diliyoruz” diye konuştu.

 

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 2
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 3 tepki

Yorum Yap