Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Nesli tehlike altında! Bitkin halde bulundu, tedaviye alındı

Ankara'da kanadı yaralı ve bitkin halde bulunan nesli tehlike altındaki ak kuyruklu kartal tedaviye alındı.

Nesli tehlike altında! Bitkin halde bulundu, tedaviye alındı

Nallıhan ilçesinde geçen hafta yaralı bulunan ak kuyruklu kartal için vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye yönlendirilen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 9. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kanat ve boyun bölümünde ciddi yarası bulunan, bitkin haldeki kartalı tedavi için Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirdi.

Burada yapılan incelemede uzun süre aç kaldığı içir bitkin halde bulunan kartal, yaralarının iyileştirilmesi için tedaviye alındı.

En çok ateşli silahla vurulan yaban hayvanları tedavi ediliyor
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hayvan Hastanesi Yaban Hayvanları Birim Sorumlusu Doç. Dr. İrem Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede Ankara ve çevre illerden tüm yavru ve göçmen yaban hayvanlarının tedavi edilebildiğini, bakım ve beslemelerinin tamamlanmasının ardından doğaya geri dönmelerini sağladıklarını söyledi.

Birime en çok ateşli silahla vurulan yaban hayvanlarının getirildiğini ifade eden Doç. Dr. Ergin, "Bir yılda 800 civarında yaban hayvanı birimimize intikal etti. Bunlar içerisinde 600 civarında tekrar doğaya, eski yuvalarına gönderdiğimiz hayvanlar." dedi.

Son olarak geçen salı günü Nallıhan'dan getirilen, güçten düşmüş ve nesli tehlike altındaki ak kuyruklu kartalın tedaviye alındığını aktaran Ergin, şu bilgileri verdi: "DKMP 9. Bölge ekipleri tarafından birimimize getirildi, Nallıhan'da bulunmuş. Kanat ve boyun bölgesinde çok ciddi yaraları var ama bizi en fazla endişelendiren yaradan ziyade çok aç kalmış olması. Özellikle bu kadar büyük kanatlı yırtıcılarda, bu kadar uzun süreli açlık ne yazık ki hayati risk doğuruyor. Şu an onun besleme ve bakım programlarını ayarladık, damar içi gerekli desteğe başladık. Önümüzdeki birkaç gün kritik çünkü oldukça kötü durumda ve zayıflamış. Elimizden geleni yapacağız. Umuyoruz ki tekrar gökyüzüne ait olduğu yere dönebilsin."


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English