Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde 100. Yıl Konseri

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına özel Türk Müziği Konseri düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde 100. Yıl Konseri

Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül yönetiminde Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen konseri NEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Zahit Selvi, üniversite yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş takip etti. 


Sanatseverlerin unutulmaz bir akşam yaşadığı konser öncesi konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Gönül, “Bu gece, bin yıldır bu toprakları bizlere vatan eden kahramanların öykülerinin anlatıldığı, kitaplarda çok fazla görmediğimiz eserlerden oluşan bir repertuvarla karşınızdayız. Birçok insanın bilmediği hikayeleri ve yaşanmışlıkları, türkülerde anlamlandıracağız, bir bakıma tarihe ışık tutacağız. Elimizdeki eserlere baktığımızda Balkanlardan Kafkaslara, Kırım'dan Kuzey Afrika'ya ve Yemen'e kadar büyük bir coğrafyada muazzam repertuvarın devrolunduğuna  şahit oluyoruz. Bugün sanatsever misafirlerimize yeri geldiği zaman kederlenecekleri, yeri geldiği zaman farklı duygulara bürünecekleri türkülerden oluşan bir repertuvar hazırladık” dedi.


‘Bu Gece Ne Söyleyeceksek Bizi Söyleyeceğiz’

Amaçlarının gelecek nesillere ecdadı anlatmak olduğunu aktaran Prof. Dr. Gönül, “Maksadımız ecdadımızın kim olduğunu nesillerimiz bilsin. Muazzam bir çınar ağacından bahsediyoruz. Köklerinde bilgelik, gövdesinde kudret, yapraklarında, körpe dallarında ve çiçeklerinde ise geleceğin olduğu ve hiçbir zaman gölgesinin altında kimsenin mahrum kalmadığı bu ulu çınarı bugün sizlere sanatla, musiki ile anlatmaya çalışacağız. Aynı duyguları paylaşarak nice yüzyılları büyük bir kudretle, şanla ve şöhretle yaşamayı umut ediyoruz. Bizim müziğe dair söylediğimiz şeylerin tamamı aslında bizi anlatmaktan ibaret. Biz, Türk Musikisi'nin asarının yüzde 95'inde eğlenceye dair bir şey görmedik. Daha doğrusu eğlencenin tarifi yok. Türk Müziği'nin tamamı yaşanmışlıklardan, kahramanlıklardan, ecdadımızın bu vatanı bugüne nasıl ulaştırdıklarını anlattıkları eserlerden oluşuyor. Dolayısıyla bu gece ne söyleyeceksek bizi söyleyeceğiz" diye konuştu. (Veli Şengül)

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English