Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Nar Mektep Derneğinden ihtiyaç sahibi çocuklar ve ailelerine yardım

Dernek Başkanı Fatih Boran: "2022 yılı içinde diğer yardımlar da dahil 10 milyon lirayı aşkın ürün kurtarılarak ekonomiye kazandırıldı ve ihtiyaç sahiplerine verildi. Ankara'da hiçbir ürünün ziyan olmaması için tüm mağazaları bu sisteme dahil edebilmek istiyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Nar Mektep Derneği tarafından "Gıda Bankacılığı" projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi çocuklar ve ailelerine gıda, giysi ve ev tekstili yardımında bulunuldu.


İhtiyaç sahibi çocuklar ve aileleri, Altındağ Yeşilöz Mahallesi'ndeki etkinlikte, yardım malzemelerini dernek görevlilerinden teslim aldı. Çocuklar, oyuncak ve giysileri, birbirlerine göstererek kendileri seçti.


Dernek Başkanı Fatih Boran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında hayata geçirdikleri "Gıda Bankacılığı" projesiyle hem atık ve israf edilen giysilerin çevreye etkileri konusunda farkındalık oluşturmayı hem de ihtiyaç sahiplerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.


Yaklaşık 5 yıldır bu faaliyetleri sürdürdüklerini belirten Boran, sahada aktif çalışan 17 kişinin, gıdaları alarak dağıtımı yaptığını anlattı.


Boran, "Geçen yıl 3,5 milyon lira değerindeki gıdayı insanlara teslim ettik. 2022 yılı içinde diğer yardımlar da dahil 10 milyon lirayı aşkın ürün kurtarılarak ekonomiye kazandırıldı ve ihtiyaç sahiplerine verildi. Dernek olarak Ankara'da hiçbir ürünün ziyan olmaması için tüm mağazaları bu sisteme dahil edebilmek istiyoruz." diye konuştu.


- "Bir ton eş değerindeki giysinin maliyet bedeli 200 bin lira"


"Gıda Bankacılığı" kapsamında, bugün yapılan faaliyetle 1 tona eş değer giysi bağışı aldıklarını aktaran Boran, buradaki çocuklara ve ailelerine giysileri dağıtacaklarını söyledi.


Gıda yardımında da bulunacaklarını dile getiren Boran, sözlerine şöyle devam etti:


"Gıda Bankacılığı, sadece gıda değil, aynı zamanda giyim, yakacak, ev tekstili ve hijyen ürünlerini kapsıyor. Biz insanları doyurabilmeye çalışmanın yanı sıra açlıkla ve israfla mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi ederken de aslında çevreye ve sürdürülebilirliğe katkı sunuyoruz. Bugün dağıtacağımız 1 ton eş değerindeki giysinin maliyet bedeli 200 bin lira. Böylece hem ihyacı gideriyor hem de 200 bin liralık ürünü ekonomiye kazandırmış oluyoruz."


Fatih Boran, gıdaların çoğunluğunun meyve ve sebze ağırlıklı olduğunu belirterek, "Bu ürünleri, soğuk zincirin sağlandığı araçlarımızla doğrudan ürün satışının yapıldığı yerlerden teslim alarak 1 saat içinde ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz." dedi.


Boran, giyim ve tekstil ürünlerinin tamamının, hiç kullanılmamış seri sonu ürünlerden oluştuğunu bildirdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”