Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Myanmar'daki askeri yönetim muhalifi manken Kanada'ya sığındı

Anadolu Ajansı haberine göre;

TORONTO (AA) - Moda dünyasında "Han Lay" ismi ile bilinen Myanmarlı manken Thaw Nandar Aung, Kanada'ya iltica etti.


Kanada resmi haber ajansı CP'nin haberine göre, Thaw Nandar Aung, 21 Eylül'de gittiği Vietnam'dan Tayland'a geçmek isterken "seyahat belgesindeki sorun" gerekçesiyle ülkeye alınmadı.


Tayland'ın başkenti Bangkok Havalimanı'nda mahsur kalan Aung, Myanmar'a geri gönderilmemek için BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) temsilcileriyle görüştü.


Aung, Myanmar'a dönmesi halinde ülkenin askeri hükümeti tarafından tutuklanmaktan korktuğunu bildirdi.


Bunun üzerine Bangok'taki Kanada Büyükelçiliği, Myanmar'daki askeri cuntaya karşı muhalif faaliyetleriyle bilinen manken Aung'a siyasi sığınma hakkı verdi.


Aung, Bangkok'un Suvarnabhumi Havalimanı'ndan Kanada'ya gitmek üzere ayrıldı.


Mahken Aung'un Kanada'da hangi şehre gittiği bilinmiyor.


- "Gittiğim her yerde Myanmar için sesimi yükselttim"


Aung, uçuş öncesi Radio Free Asia'ya yaptığı açıklamada, Tayland'daki Kanada Büyükelçiliğinin tanıdığı siyasi sığınma hakkı ile Kanada'ya gideceğini söyledi.


Aung, “Gittiğim her yerde Myanmar için sesimi yükselttim. Kanada benim için güvenli bir yer olduğundan, bu konuda konuşmak için daha fazla fırsatım olacak. Bildiğiniz gibi Kanada'da büyük bir Myanmar topluluğu var. Bu yüzden onların yardımıyla Myanmar için mücadeleyi sürdürebileceğime eminim." ifadelerini kullandı.


- Güzellik yarışmasındaki konuşması nedeniyle 20 yıl hapsi isteniyordu


Thaw Nandar Aung, geçen yıl Bangkok'ta düzenlenen Miss Grand International güzellik yarışmasında çıktığı sahnede ülkesinin askeri yöneticilerini kınamış, onları barışçıl protestoları bastırmak ve güçlerini kötüye kullanmakla suçlamıştı.


Aung, askeri cuntaya karşı yaptığı bu konuşma nedeniyle 20 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.


Myanmar ordusu, Şubat 2021'de gerçekleştirdiği darbe ile iktidarı ele geçirmiş ve askeri yönetime yönelik yaygın muhalefeti ağır bir şekilde bastırmıştı.


Myanmar askeri cuntası, sanatçılar ve diğer ünlüler de dahil olmak üzere kendisini eleştirenleri, üç yıl hapis cezasından ölüme kadar değişen cezalara çarptırmıştı.​​​​​​​



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English