İskenderun'da yedi asker yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan askerlerden ikisi, kurtarılamayarak şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı, genel durumları iyi olan beş askerin tedavilerinin sürdüğünü bildirdi.
Hatay İskenderun'da iki asker şehit oldu. Gelişmeyi Milli Savunma Bakanlığı duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İskenderun Deniz Er Eğitim Komutanlığı'nda askerlik eğitimi gören yedi asker yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan askerlerden Muhafız Er Hayrullah Halit Karaman ve İkmal Er Semih Erdoğan kurtarılamayarak şehit oldu.
"ÖLÜM SEBEPLERİ AŞIRI SIVI KAYBI NEDENİYLE ORGAN YETMEZLİĞİ"
Bakanlık, askerlerin ilk otopsi raporunda ölüm nedenlerinin aşırı sıvı kaybına (dehidratasyon) bağlı kandaki sodyum düzeyinin sebep olduğu çoklu organ yetmezliği olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
BEŞ ASKERİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Açıklamada beş askerin tedavilerinin sürdüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: DHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Bu ihmalde kimin kusuru varsa hukuk içinde en ağır şekilde cezalandırılmalı.
Bu askerlerin sıvı kaybına gelecek kadar ne yaşadıkları kamuoyuna açıklanmalıdır! Ortada ciddi bir ihmal ve ciddiyetsizlik vardır! Bu çocuklar sıvı kaybına uğrayacak ne iş yaptı ya da ceza mı verilmişti! Soruşturma yapılmalı ihmali olan tüm komutanlar görevden uzaklaştırılmalıdır!
Bu onormal durumda, haydut israilin parmağı olabilir❗
İyice araştırılması lazım,ihmal gibi görünüyor, Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah
Yorum Yap
Konya'da bir iş yerinde yangın çıktı! 1 kişi hayatını kaybetti
"Covid-19 salgını sürecinde BioNTech aşısı gelmediği" iddialarına yalanlama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Tarım ve Orman bakanlıklarının bütçesi kabul edildi
Markete patlayıcı madde atan 2 şüpheli tutuklandı
Bakan Göktaş: 68 ulusal ve uluslararası proje yürütüyoruz
Güllü'nün oğlu Tuğberk Yağız Gülter savcılıkta ifade verdi: Cinayetse alakası olan herkesten şikayetçiyim
İsrail basınına göre, orduda toplu istifa olasılığı gündemde
Hamas: Netanyahu'nun Aksa'da Burak Duvarı'na baskın düzenlemesi kabul edilemez
TUSAŞ Airbus'a 500'üncü gövde teslimatını gerçekleştirdi
AB, 2035 yılı için öngördüğü içten yanmalı motor yasağını hafifletiyor
Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
Filistinli kurumlar: İsrail hapishanelerindeki Filistinli esir sayısı 9 bin 300'e ulaştı
Haber Ara