Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mısır'daki Ümmü Gülsüm Müzesi ziyaretçilerine sanat ve tarihle buluşma fırsatı sunuyor

Kahire'deki Nil Nehri'nin kıyısında, 28 Aralık 2001'de açılışı yapılan müze, 1851'de inşa edilen Manastırlı Hasan Paşa Sarayı'nın içinde yer alıyor Müze, Ümmü Gülsüm'ün tüm şarkılarının, konserlerinin, yurt dışı ve yurt içi gezilerinin, fotoğrafları ve videolarının incelendiği bir görsel-işitsel kütüphane salonu ve Arap basınının 1924'ten 2000'e kadar Ümmü Gülsüm hakkında yazdığı her şeyin bulunduğu kayıtları içeriyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İBRAHİM EL-HAZİN - Mısır Kültür Bakanlığı tarafından Arap müziğinin unutulmaz sesi Mısırlı şarkıcı Ümmü Gülsüm'ün hatıralarını canlı tutmak amacıyla başkent Kahire'de açılan Ümmü Gülsüm Müzesi, ziyaretçilerini sanat ve tarihle buluşturuyor.


Kahire'deki Nil Nehri'nin kıyısında, 28 Aralık 2001'de açılışı yapılan müze, 1851'de inşa edilen Manastırlı Hasan Paşa Sarayı'nın içinde yer alıyor. Saray, o dönem önemli görüşmelere ev sahipliği yaparken Arap Birliği de burada kuruldu.


Müzenin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre müzede, Ümmü Gülsüm'e ait kıyafetler, aksesuarlar, çantalar, ayakkabılar gibi kişisel eşyaların yanı sıra utlar, notalar, nadir kayıtlar, filmler gibi diğer sanatsal öğeler de bulunuyor.


Müzede ayrıca, politikacılar, liderler ve halk arasındaki önemli şahsiyetlerin konuşmaları, şiirler, özel belgeler ve notlar, nadir fotoğraflar, not kağıtlarının yanı sıra Arap hükümetlerinde ender bulunan bazı madalya ve rozetler de sergileniyor.


Koleksiyonların sergilendiği 8 adet camekanın bulunduğu ana salonun yanı sıra müze, Ümmü Gülsüm'ün İngilizce ve Fransızcaya çevrilmiş hayat hikayesinden alıntılar, filmlerden bazı bölümler, Mısır ve Arap dünyasındaki birçok konser ve cenaze töreninin yer aldığı bir belgesel filmin gösterildiği sinema salonuna da ev sahipliği yapıyor.


Müze ayrıca Ümmü Gülsüm'ün tüm şarkılarının, konserlerinin, yurt dışı ve yurt içi gezilerinin, fotoğrafları ve filmlerinin incelendiği bir görsel-işitsel kütüphane salonu ve Arap basınının 1924'ten 2000'e kadar Ümmü Gülsüm hakkında yazdığı her şeyin bulunduğu kayıtları içeriyor.


Ümmü Gülsüm'ün farklı yaş dönemlerinde çekilmiş fotoğraflarının sergilendiği müzede, Ümmü Gülsüm'ün çeşitli sanatçı, şarkıcı ve Arap ülkelerinin liderleriyle çektirdiği fotoğrafların sergilendiği Panorama Salonu da mevcut.


Gerçek ismi Fatma el-Biltaci olan Ümmü Gülsüm, Mısır'da 1898'de doğdu, 3 Şubat 1975'de Kahire'de hayatını kaybetti.


Dekahliye ilinin Tamay Zahayra köyündeki fakir bir ailede büyüyen Ümmü Gülsüm, kızların şarkı söylemeleri hoş karşılanmadığı için küçük yaşlarda çevre köylerde erkek kıyafetiyle ilahiler okuyarak müzik hayatına adım attı.


1934'te kurulan Ulusal Mısır Radyosu'nun şarkılarına yer vermesiyle şöhrete ulaşan Ümmü Gülsüm, Mısır kültürel mirasının en önemli isimleri arasında yer alıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”