Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Milli sporcu Necat Ekinci, profesyonel boksa geçmeyi hedefliyor

Milli boksör Necat Ekinci, 2024 Paris Olimpiyatları'nda madalya kazanıp, profesyonel boksa geçmeyi hedeflediğini söyledi.

Milli sporcu Necat Ekinci, profesyonel boksa geçmeyi hedefliyor
Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden milli boksör Necat Ekinci, AA Spor Sohbetleri'ne konuk oldu.

Necat, boksa başlama hikayesini "Mahallede ürkek bir çocuktum. Ağabeyim beni boksa başlattı. İlk zamanlarda boks yaparken de çekingen bir çocuktum ama sonra çok sevmeye başladım." sözleriyle anlattı.

Kars'ta 6 yaşında tanıştığı boksun hayatının dönüm noktası olduğunu vurgulayan Necat, şöyle devam etti:

"Hayatım değişti. Daha cesaretli bir insan oldum. Çekingen bir çocuktum, her şeyde bir adım gerideydim. Boks yaptıktan sonra öz güvenim yerine geldi, kendime inandım. Boks, Necat Ekinci'ye birçok şey kazandırdı. Bir hiçken spor yaparak birçok şey elde ettim. Ülkemi temsil ettim, madalyalar kazandım. Sonra beden eğitimi öğretmeni oldum. Spor sayesinde okudum, yoksa okumazdım. Antrenörüm hep bana destek oldu. Hem sporu hem de okulu bir arada götürmemize yardım etti. Boks benim her şeyimi değiştiren spor. Açıkçası ben okumazdım, herhangi bir işte çalışıyor olurdum. Amelelik de olur, her türlü işi de yapardık. Ekmeğimizi taştan çıkarırız ama spor beni bambaşka biri yaptı."

Kütahya'nın Emet ilçesinde öğretmenlik yaptığını belirten Necat, şu an Ankara'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) kamp çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Günde çit idman yaptıklarını ve toplam 4 saat çalıştıklarını anlatan milli boksör, "TOHM'da iyi çalışıyoruz. TOHM mükemmel, sadece işini yapabileceğin bir yer. O komplekste çalışmak için her şey sunuluyor." dedi.
Necat, Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil ettiğini hatırlatarak, "Tokyo'ya erkeklerde 3 sporcu gitmiştik. Biz aslında güzel hazırlanmıştık. Antrenör değişikliği yaşandı, biraz o sıkıntı oldu ama inşallah 2024'te telafi edeceğiz." diye konuştu.

 Profesyonel boks hayali

Milli boksör, bundan sonraki hedefleriyle ilgili "Mayıs ayında Özbekistan'da 2023 Dünya Şampiyonası var. İnşallah orada hedefimiz altın madalya. Sonra Avrupa Oyunları var, olimpiyat için kota verecek. İnşallah orada olimpiyat vizesi almayı amaçlıyorum. Her katıldığım organizasyonda madalya kazanıp olimpiyatlara gitmek istiyorum. Olimpiyatlarda da madalya hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

Her amatör boksörün hayalinin profesyonel boks yapmak olduğunun altını çizen Necat, "Her sporcunun hayali, önce amatörde boks yapıp sonra profesyonele geçmektir. Benim de öyle. Hedefim, 2024 Paris Olimpiyatları'nda madalyamı alıp, profesyonel boksa geçmek. Profesyonel boksun popülerliği daha fazla. Maddi getiri olarak da çok ileride, çok iyi standartları, şartları var. Profesyonel boks her sporcunun hayali." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'de boksa karşı ön yargı var"

"Boks şiddet sporu değildir." diyen Necat, "Tüm ailelere sesleniyorum, bunu şiddet olarak görmeyelim. Kendim için bahsedeyim, hayatımda birçok şey değişti. Sokakta kimseyle de dövüşmüyoruz. Bizim işimiz ringde. Türkiye'de bu konuda ön yargı var. Bu ön yargıyı kırarsak daha çok gelişiriz." şeklinde görüş belirtti.

Necat Ekinci, şu an yaşadığı en önemli problemle ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti:
"Türkiye'nin tüm topraklarında yaşanır ama ben aktif milli sporcuyum. Kütahya Emet'te görev yapıyorum. Orada antrenman yapacağım olanağım, partnerim yok. Aktif sporcu olduğum için orada çalışamıyorum. Birçok sporcu bu durumda. Bunu düzeltseler çok iyi olur. Aktif sporcuları daha büyük şehre, antrenman imkanı olan yerlere verseler daha iyi olur. Antrenörüm de zaten Ankara'da, çok uzak kalıyoruz. O yüzden biraz sıkıntı yaşıyoruz. Birçok sporcu da bu sorunu yaşıyor. İnşallah bir çözüm bulunur."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English