Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mevlana, "Dostluk Vakti" temasıyla insanları Konya'da buluşturacak

Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, farklı din ve kültürden insanlar, Konya'da "Dostluk Vakti" temasıyla bir araya gelecek.

Mevlana, “Dostluk Vakti“ temasıyla insanları Konya’da buluşturacak
Öğretileri ile tüm dünyadan ilgi gören düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, "Allah ile buluşmak ve aşkı kucaklayıp bağrına basmak" ifadesiyle tanımladığı sema, görselliği ve mistik atmosferiyle izleyenlerde kalıcı bir etki bırakıyor.

Şebiarus programları, "Dostluk Vakti" temasıyla bugün başlayıp 17 Aralık'ta sona erecek.
Törenler, Şems-i Tebrizi Türbesi ziyareti, Nevbe Yürüyüşü, Nevbe Konseri ve "Gülbang Duası" ile başlayacak.
Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda akşam icra edilecek sema ayinleri öncesinde sanatçı Ahmet Özhan, tasavvuf müziği konseri verecek.

Ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunca, törenler boyunca her akşam 21.20'de Hammamizade İsmail Dede Efendi'nin ferahfeza makamındaki ayin-i şerifi icra edilecek.

Etkinlikler kapsamında ziyaretçiler, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergileri gezebileceği gibi, Mevlana Müzesi ile Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak sohbet ve konserlere de katılabilecek. Ayrıca belirli günlerde, Konya Devlet Tiyatrosu'nda "Uyan" adlı oyun sahnelenecek.
Etkinlikler kentte 8 ayrı mekanda yapılacak
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, modern sahne ve salon etkinlikleri açısından, bu anma törenlerinin 85'incisinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu yıl, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesinin müşterek düzenlediği programların, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yürüttüğünü ifade eden Yarar, "Etkinlikler kapsamında 12 başlık altında programlarımız gerçekleştirilecek. Bunlar sema programları, sergiler, tiyatrolar, konserler, Mevlana okumaları ve şiir dinletileri gibi başlıklar altında söylenebilir. Bütün bu etkinlikler, şehrimizde 8 ayrı mekanda yapılacaktır." dedi.
"Şebiarus'a 3-5 gündür değil, 11 aydır hazırlanıyoruz"
Yarar, törenlere gelecek misafirleri, Hazreti Mevlana'nın dostluk ikliminde misafir etmekten büyük haz duyacaklarını belirtti.

Biletlerin, "biletinial.com" adlı internet sitesinden alınabildiğini aktaran Yarar, şunları kaydetti:
"Şu ana kadar, gerek yurt içi gerekse dışından ciddi anlamda talep olduğunu görmekteyiz, bundan da mutluluk duyuyoruz. Şebiarus'a 3-5 gündür değil, 11 aydır hazırlanıyoruz. Önceki yıllarda salgın nedeniyle törenlerimizi yaparken zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Ancak bu yıl gördüğümüz tablo bizleri müsterih etmektedir. Ciddi anlamda törenlere ilgi ve rağbetin olduğunu gözlemlemekteyiz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 7
  • 1
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ömer
    1 yıl önce

    Yetkililer 1,5 senedir Kubbe-i Hadranin tamiratini bitiremediler. Şeb-i Arus'a girerken çok çok utanılacak bir görüntü.Bu zamanda kadar 20 katlı bina anahtar teslimi yapılırdı.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English