Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mescid-i Aksa'nın yakılışının 53. yılında anma programı

Uluslararası Minberi Aksa Derneği, Mescid-i Aksa'nın yakılışının 53. yılında anma programı düzenledi.

Mescid-i Aksa’nın yakılışının 53. yılında anma programı
Üsküdar'daki Boğaziçi Yaşam Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Mescid-i Aksa Hatibi Dr. Şeyh İkrime Sabri, bu elim hadisenin, hüzne ve ümitsizliğe değil, geleceğe ümitle bakmaya sevk ettiğini dile getirdi.

Yangını görenlerden biri olduğunu anlatan Sabri, orada insanların kendi başlarının çaresine baktıklarını, elleriyle toprak ve su taşıdıklarını gördüklerini aktardı.

Bu olayda işgalci güçlerin hükümetinin parmağı olduğuna dair birçok delil olduğunu kaydeden Sabri, "Onlar Mescid-i Aksa'yı küçük düşürmek istediler. Minberi yakmak için kullanılan o toz, kolayca çarşıda bulunmayan, ordularda bulunan ve devlet gücüyle elde edilecek bir maddeydi. Diğer bir delil de; yangın başka bir yerden değil minberden başlamıştı. Minberi Aksa, Kudüs'ün fethedildiğini temsil ediyordu. Diğer bir delil de; bu hadisenin bireysel olmadığı; bu suçu işleyen kimse, gözlerden kayboldu. Akli olarak kusurlu ve özürlüdür dediler, bu hadiseyi kapattılar." ifadelerini kullandı.

İsrail medyasının olayı gizlemekte büyük bir etkisi olduğunu anlatan Sabri, "Herhangi bir kasıtla çıkmadığını, elektrik tesisatından çıktığını yayımladılar. Müslümanlar inceleme yaptılar. Bu yangının elektrik tesisatından çıkmadığını ortaya çıkardılar. İşgal güçleri, Mescid-i Aksa'ya gelecek olan itfaiyeyi de engellemiş oldular. Yangın çok büyük bir yeri yuttuktan sonra oraya ulaşabildiler. Bugün günlerce Mescid-i Aksa saldırıya uğruyor. Mescid-i Aksa'nın geldiği durum daha tehlikeli bir hale gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"Bizim evimize bizden izinsiz, kasıtlı bir saldırı söz konusu." diyen Sabri, konuşmasını şöyle tamamladı: "O kadar zorla girdiler, saldırdılar. Mecid-i Aksa'da hak elde edemediler, edemeyecekler. Aksa'nın altını ve etrafını kazıyorlar, kendilerine ait herhangi bir taş bile bulamadılar. Dünyanın hiçbir yerinde, bir dinin mensuplarına ait olan mekandan din mensuplarının uzaklaştırıldığını görmüyoruz. Ancak işgalciler bunu yapıyor. Mescid-i Aksa bizlerin omuzlarında bir emanettir. Dünyadaki 2 milyar civarında Müslüman'ın emanetidir. Onun korunması gerekmektedir."

"Mescid-i Aksa'mızı savunanların yanında olduk"
Uluslararası Minberi Aksa Derneği Müdürü Hamza Tayyip Cığal da menfur saldırının 53. yılında yas tutmak için değil, ders alarak geleceği konuşmak için bir araya geldiklerini aktardı.
Kudüs'ün işgalinden kurtulacağına inandıklarını dile getiren Cığal, "Bunu biliyoruz Allah'ın izniyle." dedi.

Derneklerinin, uluslararası camiada Kudüs bilincini insanlara ulaştırmak üzere 2018 yılında kurulduğunu ve kısa sürede sonuca ulaştığını anlatan Cığal,"Gerçekleştirdiğimiz projelerle canları pahasına bütün Müslümanların kıblesi olan Mescid-i Aksa'mızı savunanların yanında olduk. Her fırsatta destek vermeye çalıştık. Sizlerin de destekleriyle daha birçok neticeye ulaşacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Programda Çilehane Camisi İmamı Hafız Ferruh Erel, Kur'an-ı Kerim okudu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English