Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Merasim Sokak şehitleri için anma töreni düzenlendi

SİME-SEN Genel Başkanı Haluk Baytemir: "Şehit ve gazilerimizi asla unutmayacak, unutturmayacak, uğruna can verdikleri mukaddes değerleri ve vatanımızı en kıymetli emanet bilip muhafaza ederek, gelecek nesillere aktaracağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN), Türk Harp-İş Sendikası, Sağlık Hizmetleri Sendikası (Sahim-Sen), Ankara Merasim Sokak'ta düzenlenen bombalı terör saldırısının 6. yılında, şehit olan 29 kişi için anma töreni düzenledi.


Patlamanın olduğu noktaya karanfil bırakan sendika üyeleri, şehitler için dua edilmesinin ardından İstiklal Marşı okudu. Burada grup adına konuşan SİME-SEN Genel Başkanı Haluk Baytemir, şehit ve gazilerin hatırasının gönüllerde ebediyen canlı kalacağını söyledi.


Servis araçlarına yönelik düzenlenen terör saldırısında 12'si sivil memur, 11'i astsubay, 2'si işçi, 1'i Mehmetçik ve 3'ü sivil olmak üzere 29 vatandaşın şehit olduğunu hatırlatan Baytemir, şöyle konuştu:


"Bin yıldır üzerinde yaşadığımız ve adına vatan dediğimiz bu kutsal topraklarda özgür ve huzurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak, bayrağımız özgürce dalgalanıyor ve ezanlar semada özgürce yankılanabiliyorsa şüphesiz ki bunlar için aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz."


Baytemir, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), subay, astsubay, sivil memur, işçi, uzman çavuş, erbaş ve erlerden oluşan büyük bir aile olduğunu vurgulayarak, "Karargahlarda, kışlalarda, yurt içi ve dışında, harekat bölgelerinin tamamında hep birlikte görev yapan TSK personeli, işte burada Merasim Sokak'ta gerçekleştirilen hain saldırıda olduğu gibi gerektiğinde şehadete de birlikte yürümektedirler." dedi.


Tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Baytemir, "Şehit ve gazilerimizi asla unutmayacak, unutturmayacak, uğruna can verdikleri mukaddes değerleri ve vatanımızı en kıymetli emanet bilip muhafaza ederek gelecek nesillere aktaracağız." diye konuştu.


Anma etkinliğinin ardından sendika üyeleri, şehitlerin mezarlarını ziyaret için Cebeci Asri Mezarlığı'na hareket etti.


Merasim Sokak'ta 17 Şubat 2016'da askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik trafik ışıklarında PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda, 29 kişi hayatını kaybetmiş, 75 vatandaş da yaralanmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”