Son Dakika Haberler

Meram Yaka Sosyal Tesisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Konya siyasetini bir araya getiren temel atma törenin de konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptıkları yatırımlar ve ortaya koydukları projelerle Konya’nın marka değerini artırdıklarını ifade ederek, bunun bir örneği olan Yaka Sosyal Tesisi’nin yeniden hayat bulmasında gösterdiği hassasiyet ve ortaya koyduğu iradeden dolayı Başkan Mustafa Kavuş’a teşekkür etti.

Meram Yaka Sosyal Tesisi temeli atıldı
Meram Yaka Sosyal Tesisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İş Kur İl Müdürü Emrah Keleş, Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Sait Kıyak, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.  
“GÖNÜL GÖNÜLE, OMUZ OMUZA VERİP TÜM ENGELLERİ AŞIYORUZ”  
Temel atma törenindeki konuşmasına “Gönül gönüle deyince, omuz omuza verince yol mu dayanır?” diyerek başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, uzun ve yoğun yasal süreçlerin sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın özverisi ve destekleriyle tüm bu süreçleri başarıyla atlatarak temel atma aşamasına gelindiğine vurgu yaptı. Yaşanan bu zorlu süreçler sebebiyle bugüne kadar attıkları en anlamlı adımlardan birinin de Yaka Sosyal Tesisi’nin temeli olduğunun altını çizen Başkan Kavuş,  engelleri, birlik, beraberlik, muhabbet, samimiyet ve ihlasla aştıklarını ifade etti. Adeta küllerinden yeniden doğan tesisin bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda değer katacak bir cazibe merkezi olacağını belirten Başkan Kavuş, “Burada yükselecek bu bina sadece bir sosyal tesis değil, birliğimizin beraberliğimizin de abidelerinden biri olacak” diye konuştu. 

“YAKA SOSYAL TESİSİ, 7’DEN 70’E HERKESİN İHTİYAÇLARINA YANIT VERECEK BİR TESİS OLACAK”
Tesis hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “7’den 70’e herkesin ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel alt yapıya ayrıcalıklı bir önem veriyoruz. Her zaman olduğu gibi yine bölge halkının talep ve beklentilerini ön planda tutarak hayata geçireceğimiz Yaka Sosyal Tesisi, 4 bin 230 metrekare bir alan üzerinde 9 Bin 895 metrekarelik bir inşaat alanına sahip. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız önceliğimiz oldu. Bu sebeple merkezde öncelikle Gençlik Merkezimiz bulunuyor. Bin 415 metrekare büyüklükteki bu merkez, dersliklerden, atölyelerden, e-spor ve etüt alanlarından müteşekkil olacak. Bunun yanısıra Emekliler Lokali, Spor Tesisi ve Ticari alanlarla bölge insanına hizmet edecek. Diğer pek çok projede olduğu gibi bu projenin de arkasında olan, sürecin bu aşamaya gelmesinde büyük emeği olan, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve onun değerli başkanı Uğur İbrahim Altay Beyefendi’ye ilçem, kurumum ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.” 

 “KONYAMIZA HİZMETLERİN EN GÜZELLERİNİ KAZANDIRMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ” 
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi işbirliği ile yeniden ayağa kalkacak olan Yaka Sosyal Tesisi’nin temel atma töreninde bir araya gelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Birkaç gün önce Selçuklu Belediyemizin kapalı Pazar alanı açılışında bir araya geldik. Bir gün önce bizim gençlik merkezimizin temel atma töreninde, bugünde Meram’da temel atma töreni için buluştuk. Buradan da Karatay Ortakonak mahallesinde açılışa geçeceğiz. İşte Konya modeli belediyecilik budur. Gönlü güzel Konyalı hemşerilerimize hizmetin en güzelini kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Konya’nın güzel mahallelerinden birine böyle güzel ve kapsamlı bir tesis kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür ediyorum. Buranın bu hale gelmesinde döktükleri alın terini, ortaya koydukları emeği, harcadıkları mesaiyi en yakından şahidim. Allah kazasız belasız tamamlanmasını nasip etsin, şehrimize ve Meramımıza hayırlı uğurlu olsun.”  
“DURMADAN, YORULMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ” 
Sözlerine “AK Parti belediyecilik anlayışının farkı işte budur” diyerek başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Karatay, Meram, Selçuklu İlçe Belediyeleri ve diğer tüm belediyeler ile çalışmaya, üretmeye devam ettiklerinin altını çizdi. Bu çerçevede neredeyse her gün bir açılıştan başka bir açılışa, bir temel atma töreninden başka bir etkinliğe koşturduklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Hizmette bahanelere sığınmıyoruz. Varsa bir engel onu aşıyar, durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu aynı şekilde devam edecek, açılışlarda ve yeni projelerde birlikte olmaya devam edeceğiz. Bugün de, çok güzel bir tesisin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Konya’nın müstesna yerlerinden biri olan ve hem Aşkan hem de Yaka Mahallesi için önemli bir lokasyonda bulunan bu tesis önemli bir ihtiyaca cevap verecektir. Yine işbirliği ile ortaya çıkan bir hizmet. Bizlerin destekçisi olan büyükşehir belediyemize ve Başkan Altay’a tüm destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

"BELEDİYELERİMİZİN İŞBİRLİĞİ ŞEHRE BEREKET KAZANDIRIYOR” 
Mübarek bir günde güzel bir eserin temel atma töreni için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Konya’nın her geçen gün geliştiğini ve güzelleştiğini ifade ederek şu görüşlere yer verdi; “Şehrimiz büyüdükçe ülkemiz de büyüyor. Konya belediyelerimizin işbirliği noktasında yakaladıkları iklim, şehrimizin tümü için berekete vesile oluyor. Bunun için Başkan Uğur İbrahim Altay olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Yaka Sosyal Tesisi, eski bir yapıydı ve değişmek mecburiyetindeydi. Üzerinde önemli bir çalışma yürütüldü. Mülkiyet problemi aşıldı. Bittiğinde yediden yetmişe, bölgenin, ilçenin ve Konya’nın ihtiyacına cevap verecek modern bir yapıyla hizmet edecek. Biz hep güzel işler için bir araya geliyoruz. Başkalarına laf yetiştirmek yerine işbirliği ile hizmeti artıran bir anlayışla hareket ediyoruz. İşte Konya Modeli Belediyecilik budur. Biz Türkiye’nin ve şehrimizin geleceğe hazırlanması adına çalışıyoruz. Geleceğimiz olan gençleri önceliğine alan bu tesis için emek veren, mesai harcayan Başkan Altay ve Başkan Kavuş başta olmak üzere tüm ekibe şükranlarımı sunuyor ve bundan sonra burada çalışacak herkese kolaylıklar diliyorum.” 
“BİZ, HİZMETLE KONYA’NIN MARKA DEĞERİNİ ARTIRMAKLA MEŞGULÜZ” 
Tüm ilçe belediyeleriyle birlikte şehri inşa ve ihya etmek adına yoğun bir çalışma sergilediklerini belirten Konya Büyükşehir Başkanı Uğur İbrahim Altay da sadece son bir hafta içinde bile yoğun bir tempoda gerçekleştirdikleri programların, yaptıkları hizmetlerin ve aldıkları ödüllerin bile Konya için gurur vesilesi olduğunu belirtti. Şehrin 31 ilçesinde çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini belirten Başkan Altay, “Bunların neticesinde ortaya çıkan eserler için ben değil, biz yaptık diyoruz. Şehrimizi hep birlikte inşa ediyoruz. Biz, Konya’nın marka değerini artırmakla meşgulüz. Bu çerçevede Habitat Günü dolayısıyla katıldığımız programda onur ödülünü kazandık. Uluslararası Hafızlık Yarışması’nın finalinde Cumhurbaşkanımız ile birlikte ödül sahiplerine ödüllerini verdik. Gençliğe ve geleceğimize yaptığımız hizmetlerden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül aldık” şeklinde konuştu. 

“BAŞKAN KAVUŞ’A TESİS İÇİN GÖSTERDİĞİ HASSASİYETTEN VE ORTAYA KOYDUĞU İRADEDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM” 
Bugüne değin Meram için yaptıkları yatırımlar ve ortaya koydukları çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Meram son durakta yaptığımız bin araçlık otoparkı hizmete açtık. Hemşerilerimizin Çambıbel’de hoşça vakit geçirecekleri bir alan oluşturduk. Akyokuş Kasrı bahar aylarında ortaya çıkacak. Eski Stadyum alanında Türkiye’nin en güzel millet bahçesi yakın zamanda faaliyete geçecek. Larende de, Meram Belediyesi ile birlikte büyük bir dönüşüm çalışması yürütüyoruz. Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş, Abdülhamit Han ve Trenyolu Caddesi’nde Meram trafiğini rahatlatacak yeni yollar için önemli mesafe katettik. Bunların hepsi Meram’a ve Konya’ya değer katacak çalışmalar. İşte bugün de yaklaşık 120 milyonluk önemli bir tesisin temelini atıyoruz.  Buranın yeniden hayat bulmasında Başkan Kavuş’a, gösterdiği hassasiyetten ve ortaya koyduğu iradeden dolayı teşekkür ediyorum. Bir ve beraber olduğumuz sürece yakalayamayacağımız başarı yok. Bundan dolayı Konya tüm Türkiye’de birlik ve beraberlik şehri olarak biliniyor. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”  Konuşmaların ardından Yaka Sosyal Tesisi’nin temeli dualarla atıldı.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 2
  • 10
  • 7
  • 3
  • 10
  • 2
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (9)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HT
    hasan tutkulu
    2 yıl önce

    sayın kavuş bir gün de çaybaşına uluırmaka gelin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • SS
    suphi sağırlıoğlu
    2 yıl önce

    BİR İSMAİL KETENCİ CADDESİNİ BİTİREMEDİNİZ, TRAFİK FELÇ OLDU..

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • E
    erdem
    2 yıl önce

    Çomakl-Alakova ya da hayvan pazarı harici bi yatırım

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Y
    yılmaz
    2 yıl önce

    süper yatırım konyaya hayırlı olsun yapanları kutlarım

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (3)
  • HT
    hasan tutkulu
    2 yıl önce

    neresi süper yatırım?

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • MM
    Mustafa Meramlı
    2 yıl önce

    yakaya yapın başka mahalle yok sanki

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (1)
  • L
    lisa
    2 yıl önce

    güzel haber

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (3)
  • HT
    hasan tutkulu
    2 yıl önce

    neresi güzel haber?

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • MM
    Mustafa Meramlı
    2 yıl önce

    her şey Meram yaka için, alkışlar size..neden uluırmak,çaybaşı,aymanas,uzunharmanlara bir yatırımınız yok sayın Kavuş,yeniyol,yaka dışında Meram yok mu?

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English