Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram üç boyutlu şehir modeli eğitimine ev sahipliği yaptı

Meram Belediyesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün ‘3B Şehir Modelleri üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması’ projesi kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilen toplantıda tapu kadastro ve belediye personellerine proje hakkında detaylı bilgi verildi.

Meram üç boyutlu şehir modeli eğitimine ev sahipliği yaptı
2020 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi" kapsamında verilen hizmet içi eğitim programı Meram Belediyesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, Tapu ve Kadastro Konya Bölge Müdürü Mehmet Sözel, Konya Kadastro Müdürü Fatih Demir, şube müdürleri, tapu kadastro uzmanları, uzmanlar, mühendisler, belediyelerin imar müdürlüğü ve tapu ve kadastro personelleri katıldı. 
SÖZEL; “DESTEKLERİ İÇİN BAŞKAN KAVUŞ’A ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM” 
Tapu Kadastro Konya Bölge Müdürü Mehmet Sözel eğitim programının içeriği hakkında yaptığı konuşmada 3 boyutlu şehir modelleri ve kadastro projesinin müdürlüğün vizyon projelerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Bu noktada paydaşları ve katılımcıları bilgilendirmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirdikleri bu toplantının aynı zamanda bir değerlendirme toplantısı olacağını ifade eden Sözel, “Eğitim toplantımız iki basamaklı olacak. İlki personeller ikincisi ise Tapu Müdürlüğümüz ve LİHKAP bürolarımızla gerçekleştireceğiz. Genel müdürlüğümüzden gelen ekipler, gerekli bilgileri vererek bu vizyon projemizi muhataplarına tanıtacak. Sizlerin fikirleri bu projeye yön verecek, katkı sağlayacak. Bu güzel ortamı bize sağladığı için Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 
 
BAŞKAN KAVUŞ; “BÖYLESİ ÖNEMLİ BİR TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ” 
Şehircilik ve yapılar adına böylesi önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, projenin sadece konutları ya da şehri değil tüm yaşamı teknolojiyle buluşturduğuna dikkat çekti. Projenin bir belediyeci olarak kendilerini de yakından ilgilendirdiğini belirten Başkan Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Toplantının belediyemizde yapılması da çok anlamlı ve çok değerli.  ‘3B şehir modelleri ve Kadastro Altlıklarının Oluşturulması’nın esasında bir zirveyi ifade ettiğinizi düşünüyorum. Sizin bahsettiğiniz bu teknolojik zirveyi biz daha geniş bir ifadeyle ‘Konya Modeli belediyecilik’ diyoruz. Çünkü Türkiye için de bu model bir zirvedir. Belediyeciliğin ve şehirleşmenin zirvesidir.” 
HATİPOĞLU; “3 BOYUTLU ŞEHİR MODELLERİNİN TEMELİNİ ATIYORUZ”
Huzurun hoşgörünün ve misafirperverliğin şehri Konya’da çok güzel bir projeyi başlattıklarını belirten Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu da müdürlüğün tarihi süreci hakkında bilgi verdi. Kurumun 1847’Den bu yana 167 yıldır pek çok hizmetler sunduğunu kayteten Hatipoğlu, “Hizmetlerimizin tamamını 23 Bölge, 973 Tapu ve 81 Kadastro Müdürlüğümüz ve temsilciliklerimizle vermeye gayret ediyoruz. Yılda yaklaşık 20 milyona yakın vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Gelir anlamında da ilk üçteyiz. Pek çok kurumla işbirliği içinde yardımcı oluyoruz. Bu hizmetlerimizin yanı sıra harita alanında sivil havacılık alanına destek veriyor, haritalar üretiyoruz. 22 bin kullanıcımızla birlikte aktif projelerimizi yürütüyoruz. Bugün de bu toplantıyla üç boyutlu şehir modellerinin temelini atıyoruz. Kurumsal olarak bu hizmetleri verirken bunun en büyük alt başlığını üç boyutlu şehir modelleri yürütecek. İşte böylesi önemli bir projeye destek veren ve bizlere kapılarını açan Meram Belediyesine ve Başkanı Mustafa Kavuş’a şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.   
 
Konuşmaların ardından Tapu ve Kadastro Uzmanı İsmail Dursun’un moderatörlüğünde ‘3B Şehir Modelleri ve 3B Kadastro altlıklarının oluşturulması projesi bilgilendirme sunumuna geçildi. 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English