Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram'dan Srebrenitsa Katliamının yıl dönümünde anlamlı sergi

Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Srebrenitsa katliamının yıldönümünde anlamlı bir sergi açıldı.

Meram’dan Srebrenitsa Katliamının yıl dönümünde anlamlı sergi
Fotoğraf sanatçısı Hakan Aydın’ın objektifinden, Bosnalıların katliamı unutmamak adına her yıl düzenledikleri 30 kilometrelik ‘Marş Mira’ yürüyüşünden karelerin bulunduğu ‘İnsanlığın Vicdanında Srebrenitsa’ sergisi 14 Temmuz’a kadar açık kalacak. 
SERGİDE MARŞ MİRA’DAN (BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ) FOTOĞRAFLAR BULUNUYOR
11 Temmuz 1995'te, Avrupa'nın gözü önünde yaşanan ve 8 bin 372 masumun şehit edildiği Srebrenitsa soykırımını unutmamak ve unutturmamak adına Meram Belediyesi ve Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği KONFAD ile birlikte anlamlı bir sergi düzenledi. Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergide, Bosna’da gerçekleştirilen  Marş Mira’dan (Barış Yürüyüşü) kareler fotoğraf sanatçısı Hakan Aydın’ın objektifinden yansıyor. 

SANATÇI AYDIN; “FOTOĞRAFLARI AĞLAYARAK ÇEKTİM” 
Serginin açılışına Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, sanatçı Hakan Aydın, Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı Erkan Mumcu ve vatandaşlar katıldı. Sergide yer alan fotoğraflar ve Bosnalıların acıları hakkında bilgi veren Hakan Aydın, “Bu fotoğraflarla bir kişide dahi farkındalık oluşturabilirsem ne mutlu bana” diye konuştu. Bu fotoğrafları çekmenin kendisi için kolay olmadığını söyleyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü; “20-25 yıl sonra çocuğunun tabutuna sarılan annenin fotoğrafını çekmek çok zordu. Özellikle son günkü fotoğrafları ağlayarak çektim. Ama unutmamak ve unutturmamak için çekmeye mecburdum.” KONFAD Başkanı Erkan Mumcu da hem sanatçıya hem sergiye ev sahipliği yapan Meram Belediyesi’ne hem de hassasiyetlerinden dolayı Başkan Mustafa Kavuş’a teşekkür etti. 

“KATLİAMIN DERİN ACILARI TARİFSİZ VE İLK GÜNKÜ KADAR TAZE” 
Srebsenitza Katliamını unutmamak adına düzenledikleri serginin kendileri için fazlasıyla hüzünlü, derin ve anlamlı olduğunun altını çizen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da, katliamın acısının tüm yüreklerde hala ilk günkü gibi taze olduğuna vurgu yaptı. Srebrenitsa Katlimında şehit olan tüm Bosnalıları rahmetle yad eden Başkan Kavuş, “Annelerin gözyaşları hala yüreklerimizi yakıyor. Yetimlerin çığlıkları hala kulaklarımızda. Biz Bosna ile kardeşten öteyiz. Ayrı bedenler taşıyoruz belki ama aynı kişiyiz, aynı canız. Bu tarih boyunca hep böyle oldu. Onların ayağına bir diken batsa acısını biz buradan duyarız. Aliya İzzetbegoviç’in bize emaneti olan bu insanların yaşadığı acılar bizler için bugün bile tarifsiz. Bu sergi ile aynı acıları birkez daha yaşıyoruz. Kardeşlerimizin acısına ortak olmak ve çocuklarına gerçekleri göstermek isteyen hemşerilerimiz 14 temmuza kadar bu sergiyi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edebilirler. Sergide eserleri sergilenen Hakan Aydın’a ve sergiye destek veren KONFAD’a hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Başkan Kavuş’un konuşmasının ardından serginin açılışı gerçekleşti. Ziyaretçiler, sanatçı Hakan Aydın’ın eşliğinde sergiyi gezerek fotoğraflar, Marş Mira yürüyüşü ve katliam hakkında bilgi aldılar. 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English