Memur ve memur emeklilerinin 2026 ve 2027'deki zam oranı için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrildi. Kurulun kararını önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.
Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan müzakere süreci 19 Ağustos'ta sona erdi.
Kamu İşveren Heyeti ile yetkili konfederasyon Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren zam oranında anlaşamazken, 11 hizmet kolunda Kamu İşveren Heyeti ile yetkili sendikalar arasında uzlaşma sağlandı.
Zam oranında uzlaşma sağlanamadığı için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladı.
Memur-Sen'in, Kurul'a başvurmayacaklarını açıklamasının ardından Kamu İşveren Heyeti, başvurusunu iletti. Sayıştay Başkanı Metin Yener'in başkanlığında toplanacak Kurul'un 5 gün içinde kararını vermesi gerekiyor.
11 üyeden oluşan kurul oy çokluğuyla karar alıyor. Kurul'un kararı kesin olacak ve itiraz edilemeyecek.
Kamu İşveren Heyeti, 12 Ağustos'taki ilk teklifinde 2026'nın ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2027'nin ilk altı ayında yüzde 4 ve ikinci altı ayında yüzde 4 zam teklif etmişti.
15 Ağustos'ta 2026 yılı için önerilen zamlara ek olarak taban aylığa 1000 lira artış teklif eden kamu işvereni, 18 Ağustos'ta yaptığı revizede ise 2026'nın ilk altı ayı için yüzde 11, ikinci altı ayı için yüzde 7 önermiş, 2027 yılı için yaptığı ilk teklifte değişikliğe gitmemişti.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Çalışanı ve emekliyi süründürme kurulu.
Yorum Yap
Türk ve Moğol hekimlerce Moğolistan'daki ilk çocuk kemik iliği nakli gerçekleştirildi
Bakan Güler: Birliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya yönelik her türlü girişime karşı koyma kararlılığımız tamdır
NATO: Avrupalı müttefikler komuta yapısında daha belirgin rol üstlenecek
AB'de iltica başvuruları için "güvenli ülke" listesi oluşturulacak
Konya polisinden zehir sevkiyatına darbe! Binlerce hap ele geçirildi
“Sürdürülebilir Ulaşımda Nezaket ve Görgü Kuralları Resim ve Fotoğraf Yarışması” ödülleri takdim edildi
Hafta boyunca yağışlı hava etkili olacak
Alanya'da tam doluluğa ulaşan Dim Barajı'ndan su tahliyesi yapıldı
Türkiye'nin o 3 köyünde sadece birer kişi yaşıyor
Proemtia ile Şeffaf ve Güvenli Tedarik Süreçleri
Doğum günü kutlaması ölümle bitti
ROKETSAN lazer silahını güçlendirecek