Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MEGA yeni dönem eğitimleri başladı

Meram Belediyesi’nin, Meram Gelişim Akademisi (MEGA) projesi kapsamında gerçekleştirdiği KOP Doğa Okulu ve Berlika Parkı Trafik Eğitimleri başladı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, ilk eğitim günlerinde çocukları yalnız bırakmadı.

MEGA yeni dönem eğitimleri başladı
Meram Belediyesi’nin, ödüllü eğitim projesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA) kapsamında gerçekleştirdiği KOP Doğa Okulu ve Berlika Parkı Trafik Eğitimleri başladı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Konya İl Milli Eğtim Müdürü Murat Yiğit ilk eğitim günü heyecanı yaşayan çocuklara eğitimlerinde eşlik edip tavsiyelerde bulundular. Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca’nın da eşlik ettiği ziyaretlerde, Başkan Kavuş ve İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit’in ilk durakları Meram Belediyesi Berlika Trafik Eğitim Parkı oldu. Burada çocukların eğitimine start veren her iki isim de, çocuklar ve eğitimcilerle de sohbet ettiler.
Başkan Kavuş ve İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit, daha sonra Meram Millet Bahçesi’ne geçerek, Meram Belediyesi MEGA Projesi kapsamında, 3. sınıf öğrencilerinin, doğa ile etkileşimini artırmak, sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyerek okuma alışkanlıklarını kalıcı hale dönüştürmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen KOP Doğa Okulu’nu ziyaret ettiler. 
“MEGA, ÇOCUKLARIMIZA İÇERİĞİ HER YIL DAHA  DA ZENGİNLEŞEN BİR EĞİTİM FIRSATI SUNUYOR” 
Berlika Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleşen ve ilçe genelinde okuyan 6400’den fazla 4. sınıf öğrencisinin faydalanacağı trafik eğitimlerinin çocuklar için hayati önem taşıdığını, yine 6057 3. Sınıf öğrencisinin KOP Doğa Okulu’nda doğa sevgisi kazanmaları adına önemli bir eğitim aldıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Örgün eğitimlerin başlamasının ardından bizler de MEGA 2022 eğitim yılına start verdik. Mevsim şartları el verdiği süre boyunca trafik eğitimine ve Doğa Okuluna devam edeceğiz. Çocuklarımız örgün eğitimlerinin yanı sıra buralarda Meram Gelişim Akademisi MEGA eğitimlerine devam edecekler. Meram’ın yeni nesli, bu kapsamda verdiğimiz destekle her yıl olduğu gibi bu yıl da, farklı, ilave ve zengin bir eğitim alacaklar. Çocuklarımızın eğitimleri, bu projede bazen etkinlikler, spor ve eğlenceli oyunlarla, bazen tiyatrolar ve sinemalarla, bazende süreklilik arzeden ‘Bilim Kurdu Dergisi’ gibi yayınlar ve materyallerle destekleniyor. MEGA her geçen yıl kendini yenileyen, geliştiren ve içeriği zenginleşen bir eğitim modelidir. Bu gerçek bundan sonraki zamanlarda da devam edecek inşallah.  
“EĞİTİME BU GÜZEL TESİSLERİ KAZANDIRAN BAŞKAN KAVUŞ’A ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM” 
Yeni eğitim-öğretim yılına kısa bir süre önce başlanıldığına dikkat çeken Konya İl Milli Eğtim Müdürü Murat Yiğit, ziyaretleri kapsamında bugünü de Meram okulları ve MEGA eğitim tesisleri için ayırdığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Meram’da gerçekleştirdiğimiz iki okul ziyaretinin ardından Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş ile birlikte MEGA kapsamında çocuklarımız için hazırlanan eğitim alanlarını ve tesisleri ziyaret ettik. Gerek Berlika Trafik Eğitim Parkı gerekse KOP Doğa Okulu çok güzel alanlar ve tesisler olmuş. Bu sebeple öncelikle bunlar için Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş ve ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Berlika Trafik Eğitim Parkı’nda trafik eğitimi alan çocuklarımızı, ardından ise Doğa Okulu’nu ziyaret ederek evlatlarımızın eğitimine iştirak ettik. Doğa Okulu’nun iç mekanlarında atölyeler, dış mekanlarında ise donanımlı eğitim alanları bulunuyor. Bu bizim eğitimciler olarak sevdiğimiz bir kopsept. Çocuklarımız zaman zaman okullarından farklı bir mekanda, doğa ile iç içe eğitim alma fırsatı yakalıyor. Hem güzel vakit geçiriyor, hem de farklı etkinliklerle eğitimler alıyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde bizim için çok bereketli ve güzel bir gün oldu. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 9
  • 4
  • 2
  • 7
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English