Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

MEGA her yıl 75 bin öğrencinin hayatına dokunuyor!

Meram Belediyesinin hayata geçirdiği yeni nesil eğitim projesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA), her yıl 75 bin öğrencinin hayatına dokunuyor. Ahlaki karakter eğitimini merkeze alarak yeni nesli, yeni nesil eğitim yöntemleriyle tanıştıran ve bilim, sanat, yaşam, doğa, sağlık ve spor eğitimleriyle yeni bir çığır açan MEGA ortaya koyduğu projelerle her yıl olduğu gibi 2023’ün de yıldızı oldu.

MEGA her yıl 75 bin öğrencinin hayatına dokunuyor!
Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayata geçirilen Meram Gelişim Akademisi (MEGA) her yıl ilçede yaşayan ve okuyan 75 bin öğrencinin hayatına dokunuyor.
“MEGA YENİ NESLİ YENİ NESİL YÖNTEMLERLE EĞİTİYOR”
Göreve geldikleri andan itibaren gençler ve çocuklar ile onların eğitimleri için önemli projelere imza attıklarını belirten Başkan Mustafa Kavuş, ‘MEGA’nın tüm bunları tek çatı altında topladığına vurgu yaptı. Yeni nesli yeni nesil yöntemlerle eğitmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Kavuş, “Genel ahlaki karakter eğitimini’ merkeze alarak aynı zamanda bilim, sanat, yaşam, doğa, sağlık ve spor alanında pek çok çalışmayı, paydaşlarımız ve alanında uzman ekibimizle birlikte yürütüyoruz. Projenin içeriğinde ayrıca, aile olgusu ve aile içi eğitim, bilim-teknoloji, ekoloji, sağlıklı yaşam ve beslenme, mesleki yönelim-kariyer, kişisel gelişim gibi temalar da bulunuyor. Tüm bu eğitimlerimizin genel çerçevesini ise ‘Ahlak Eğitimi’ çiziyor” diye konuştu.
“MERAM GENÇLİĞİ 2023’TE DİJİTAL DÜNYAYA AÇILDI”
MEGA’nın vizyonuna ve ahlaki karakter eğitimi hedeflerine uygun olarak 2023’te hayata geçirilen Konya’nın ilk E- Spor Merkezi ve Yazılım Akademisi hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Kavuş, “Konya’nın e-spor şehri haline getirilmesi ve dünyada kabul gören Türk e-spor ekolüne katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz E-Spor Merkezi ile ulusal ve uluslararası sportif rekabette oyuncu gelişimini hedefledik. Yazılım Akademimiz yeni yazılımcılar yetiştirmek üzere eğitimlerine başladı. Youtube Akademi ile 16 yaşından büyük gençler ve video üretimi konusunda kendini yetiştirmek isteyen yetişkinlere destek vermek, video içeriği oluşturmak, video çekim teknikleri ve sosyal medya kullanımını içeren eğitimler veriyoruz. Dijital Oyun Tasarım Akademisi’nde ise dijital oyun tasarımı için matematik ve fizik, dijital oyunlar için kod yazımı, sanat tarihi ve görsel algı psikolojisi, dijital oyun mekaniği ve tasarımı, oyun karakter tasarımı eğitimleri almalarını sağladık. Astronomi, cebir, dil, bilim ve fen, MAKER, mimari, grafik ve endüstriyel tasarım ve müzik atölyeleri ile de eğitimlerine katkı sunuyor, çocuk ve genç kütüphanesi ile eğitim öğretim hayatında araştırmalara ve bilgiye erişimleri sağlıyoruz. Öte yandan lise öğrencilerimize hediye ettiğimiz internet paketleriyle onlara destek veriyoruz. Önemli desteklerimizden biri de tabiki üniversite öğrencilerimiz için. Onlara verdiğimiz ilk üniversitem ilk harçlığım eğitim desteği onları bir hayli memnun etti ” dedi.
“MEGA, EĞİTİMDE HEM YENİ UFUKLAR HEM DE YENİ BİR ÇIĞIR AÇTI” 
Eğitim alanında adeta yeni bir çığır açan MEGA’nın hayata geçirilmesinin  hemen ardından başarılı çalışmalarla ödül almaya hak kazandığına vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, başarılarıyla tüm ülkede adından söz ettiren MEGA’nın içeriğinin ve faaliyetlerinin her geçen gün biraz daha zenginleştirildiğine dikkat çekti. Proje kapsamında bugüne kadar her yaş grubu için ayrı eğitimler gerçekleştirildiğini belirten Başkan Kavuş, “Geçtiğimiz yıl bilimsel yayınlar, dergiler, yarışmalar, doğa okulu, çevre bilinci ve trafik eğitimleri, bilimsel proje sergileri, akıl zeka sınıfları ve yarışmalarıyla öğrencilerin eğitim hayatlarına önemli katkılar sunmanın yanı sıra iftariyelik, şivlilik ve  ilk orucum gibi etkinliklerle ahlaki karakter gelişimlerine katkı sunmaya çalıştık. Bunların yanında kazanım değerlendirme sınavları, erasmus+ proje yazma eğitimleri ve düzenlediğimiz kariyer günleriyle akademik başarılarını artırmayı hedefledik. Bunlar ve benzeri faaliyetlerle MEGA çocuklarımıza ve gençlerimize adeta yeni bir ufuk açtı” diye konuştu. 
MEGA HER YAŞ GRUBU İÇİN AYRI BİR PROJE ÜRETİYOR:
Birinci ve ikinci sınıflar için; Bizim Çocuk Dergisi ve ahlaki değerler eğitimi
Üçüncü sınıflar için; Doğa Okulu
Dördüncü sınıflar için; trafik eğitimi
Beş, altı ve yedinci sınıflar için; Bilim Kurdu Dergisi ve akademik başarıyı arttırma sınavları
Sekizinci sınıflar için; Kariyer Rehberi ile akıl zeka oyunları
“HER EĞİTİM PROJESİ BİZİM İÇİN MEGA PROJEDİR” 
Gençler, çocuklar ve onların eğitimlerine destek vermek amacıyla hazırladıkları her eğitim desteğini ve projesini birer mega proje olarak değerlendiren Başkan Kavuş, “Her eğitim pojesi bizim için birer ‘Mega proje’dir. Çünkü bazen bir insan bile dünyayı değiştirir. Tarih şahittir ki, siyasette, sanatta, bilimde, sanayide, ticarette tek bir kişi tarihin seyrini değiştirmiştir. Biz bugün sadece bir gencimize değil, her yıl 75 bin çocuğumuza ve gencimize dokunuyoruz. Onların en iyi eğitimi en güzel şekilde almalarını sağlayarak esasında Meramımızın geleceğine yatırım yapıyoruz. Projeye destek verenlere de sonsuz şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 
 
(Yunus Köroğlu)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English