Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Malezya'da "8. ASEAN Geleneksel Tekstil Sempozyumu" başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya'nın idari başkenti Putrajaya'da "8. ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) Geleneksel Tekstil Sempozyumu"nun resmi açılışı, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah ve Kraliçe Tunku Azizah'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.


ASEAN ülkelerinin geleneksel hale getirdikleri tekstil sempozyumu, bu yıl Kraliçe Tunku Azizah himayeleri ve Malezya'nın ev sahipliğinde 25-30 Eylül'de konuşmacı ve ziyaretçilere kapılarını açtı.


Ankara Olgunlaşma Enstitüsü, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği koordinasyonunda, Putrajaya'daki sempozyuma katılım sağlayarak ilk günden beğeni topladı.


Güneydoğu Asya ülkeleri Kamboçya, Tayland, Endonezya, Vietnam ve Malezya'nın düzenli olarak katıldığı sempozyumun ilk gününde, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah ve Kraliçe Tunku Azizah, Kraliyet ailesi, davetlileri ile Ankara Olgunlaşma Enstitüsünce açılan standı ziyaret etti.


Ziyaret sonrasında Malezya Kraliyet Ailesi'nin verdiği yemekte, Türkiye'nin Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının katkılarıyla Ankara Olgunlaşma Enstitüsünün düzenlediği defilede, "Osmanlı'nın Sessiz Tanıkları" isimli koleksiyon sergilendi.


Defilede sunulan kıyafetlere ilham veren 17. ve 18. yüzyıldan bugüne kadar ulaşan Türk işlemeleri, Kraliyet ailesi mensuplarınca ilgi gördü.


- Değişim programı


Malezya Kraliçesi, standı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Malezya'nın Pahang eyaletinde Ankara Olgunlaşma Enstitüsü modeli ile bir eğitim kurumu açmayı planladıklarını söyledi.


​​​​​​​Kraliçe, Türk işlemelerini öğrenmek üzere Malezya'dan bir heyetin Türkiye'yi; Malezya'nın geleneksel batik boyama tekniğini öğrenmek üzere Ankara Olgunlaşma Enstitüsünden bir heyetin de Malezya'yı ziyareti için değişim programı düzenlenmesinin yararlı olacağını belirtti.


- "Ülkemizin birikimini ve derin kültürünü yansıtma fırsatı bulduk"


Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malezya Kraliçesi Tunku Azizah'ın himayesinde düzenlenen sempozyuma Türkiye adına Ankara Olgunlaşma Enstitüsünden katılım sağlandığını belirterek şunları söyledi:


"Bu çerçevede bizim de hem sempozyumu dinleme fırsatımız oldu hem de Türkiye standımızı ziyaret ettik. Bu stantta Ankara Olgunlaşma Enstitümüz, Türkiye'deki klasik kumaş, işleme ve nakışları sergileme imkanı buldu, aynı zamanda bugün öğle yemeğinde klasik Türk kaftanlarından oluşan bir defile düzenlendi. Bu vesileyle ülkemizin bu alandaki birikimini ve derin kültürünü yansıtma fırsatı bulduk."


Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı bir kurum olan Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İlknur Koçbıyık da Türk giyim ve el sanatlarını araştıran, geliştiren, arşivleyen, yurt içi ve dışında tanıtan bir eğitim kurumu olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:


"Kraliyet mensuplarına özel olarak düzenlenen resepsiyonda, enstitümüz koleksiyonlarından biri olan; Osmanlı saray kültürünün ihtişamını yansıtan, bindallı, şalvar ve üç eteklerden esinlenilerek hazırlanmış kaftan ve saltalardan oluşan 'Miras' isimli giysi koleksiyonu defilemiz de büyük alkış topladı."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English