Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü etkinlikleri Ahlat'ta yoğun katılımla sürüyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü kutlamaları "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nın kurulduğu Çarho mevkisindeki millet bahçesinde yoğun katılımla devam ediyor.

Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü etkinlikleri Ahlat’ta yoğun katılımla sürüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Okçular Vakfı tarafından organize edilen programın ikinci gününde Ahlat Millet Bahçesi'ne gelen ziyaretçiler, illerin gelenek ve göreneklerini tanıtan 51 tematik çadırı dolaştı, güreş, atlı cirit ve atlı okçuluk gösterilerini takip etti.

Davul zurna eşliğinde yapılan halk oyunları gösterilerini izleyen, halay çeken ziyaretçiler, stantları gezerek kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünleri ile tematik çadırlarda açılan hüsn-ü hat ve deri atölyelerindeki çalışmaları inceledi.

Aileleriyle etkinliğe katılan çocuklar da kendileri için oluşturulan alanlarda golf, futbol, basketbol, mangala, aşık atma gibi geleneksel oyunları oynadı, ata bindi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konser verdiği, tiyatro ekibinin gösteri yaptığı alanda, yurdun dört bir yanından ve komşu ülkelerden gelen misafirler, gün boyu devam eden etkinliklerle eğlendi.

Ziyaretçiler, farklı yörelerden gelenlerin seslendirdiği türküleri dinlerken bir yandan da alanın güvenliğini sağlayan polis ve jandarmanın atlı birlikleriyle fotoğraf çektiriyor.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin çocuklara trafik kuralları hakkında bilgilendirme yaptığı etkinliklerde, UMKE, 112 sağlık ekipleri de vatandaşlara sağlık hizmeti veriyor.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, AA muhabirine, Anadolu'yu yurt yapan, İslamlaştıran ve Türkleştiren asil orduyu kutlamak için toplandıklarını söyledi.
Etkinliklerin renkli geçtiğini anlatan Çoban, "81 ilimizin her tarafından insanlar koşarak gelmiş ve burada buluşmuş. Sultan Alparslan'ın çağrısına uyarcasına herkes burada. Milletimiz ortak değerlerde, ortak paydada buluşmanın hazzını yaşıyor. Diyarbakır, Edirne, Kars, Hakkari, Manisa, İzmir ve diğer tüm iller Ahlat'ta buluşmuş. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ile büyük bir medeniyetin mensubuyuz. Ortak değerlerimizde tek bir bayrak, tek vatan ve tek devlet şuuruyla buradayız. Allah birliğimizi daim kılsın. Ülkemizi seviyoruz ve tarihimizi muhafaza ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 2
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English