Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mahmut Özer: Şu ana kadar 48 bin 457 öğrencimiz, 71 ile naklini yaptırdı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden nakledilen öğrencilere yatılı ve burslu olarak pansiyon hizmeti verildiğini hatırlatarak, "71 ildeki kapasitemiz 521 bin 735." dedi.

Mahmut Özer: Şu ana kadar 48 bin 457 öğrencimiz, 71 ile naklini yaptırdı
Özer, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Malatya'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Malatya'da her geçen gün koşulların daha iyiye gittiğini ve kentte yeme, içme, barınmayla ilgili bir sorunun kalmadığını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin de suyla ilgili sorunları hızla çözdüğünü anlatan Özer, suyla ilgili son yapılacak düzenlemelerin de kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Daha önce de açıklandığı gibi Malatya'da hayatı normalleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Özer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin de hasar tespit çalışmalarında önemli aşama kaydettiğini dile getirdi.

Artık Malatya'da enkazın toparlanmaya başlandığını aktaran Özer, "Enkazların kontrollü bölgeye sevki yapılıyor. Yıkım çalışmaları başladı. Yine aynı zamanda imar çalışmalarıyla ilgili işlemler de sürüyor. Konteyner çalışmalarında en hızlı giden illerimizden birisi Malatya. 18 bölgede 10 binin üzerinde konteynerin çalışması yapılıyor, 1060 tanesi de hizmete girdi, vatandaşlarımız buralarda yaşamaya başladı." diye konuştu.

"Şu ana kadar 48 bin 457 öğrencimiz, 71 ile naklini yaptırdı"

Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığına dair iki konuya dikkati çekmek istediğini belirtti.
Türkiye'de hayatı normalleştirmek için 71 ilde pazartesi itibarıyla eğitim-öğretime başlanacağını anımsatan Özer, şöyle konuştu:

"10 ille ilgili değerlendirmemizi de salı günü itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Hangi il ve ilçede 1 Mart itibarıyla eğitim-öğretime başlayacağız, hangilerinde erteleme yapacağız kamuoyuyla paylaşacağız. İki nokta var açıklamak istediğim. 10 ilde yaşayan depremzede kardeşlerimizin istemeleri durumunda diğer 71 ildeki okullara nakliyle ilgili süreci biliyorsunuz başlatmıştık. Şu ana kadar 48 bin 457 öğrencimiz, 71 ile naklini yaptırdı.

Dün itibarıyla yeni bir karar daha aldık. Biliyorsunuz bizim 81 ilde pansiyonlarımız var. Yatılı öğrencilerimiz imkanlardan yararlanıyor. Naklini isteyen öğrencilerimiz de yatılı ve burslu olarak bu pansiyonlarımızdan yararlanabiliyor. 71 ildeki kapasitemiz 521 bin 735. Nakillerde kullanılanlarla birlikte 279 bin 998 kapasite, öğrencilerimiz tarafından kullanılan. 241 bin 737 ilave kapasitemiz var. Nakillerini yapan ailelerden istirhamımız, bu imkanlardan haberdar olsunlar ve çocuklarını pansiyonlarımıza yerleştirsinler, çocuklarımız ücretsiz olarak kalsın ve eğitim-öğretimlerine devam etsin. Bakanlık olarak her türlü imkanımızla bu süreçte hayatı normalleştirmek için çalışıyoruz ve bundan memnun oluyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 7
  • 1
  • 1
  • 6
  • 0
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English