Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Madende öğrendikleriyle enkazdaki ailesini kurtardı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depreme ailesiyle Adıyaman'da yakalanan Müslüm Akbulut, madende çalıştığı dönemde öğrendikleriyle enkazda delik açarak çocuklarını çıkardı.

Madende öğrendikleriyle enkazdaki ailesini kurtardı
Adıyaman'da yıkılan apartmanın birinci katında yaşayan ve enkazdan kendi imkanlarıyla çıkan 6 kişilik Akbulut ailesinin bir ferdinin tedavisi Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesi Hastanesinde devam ediyor.
Baba Müslüm Akbulut, deprem günü gece vardiyasında çalıştığını ve geç saatte eve gelerek uyuduğu sırada sarsıntıyla uyandığını söyledi.

Uyku sersemliği ve deprem telaşıyla bir şaşkınlık yaşadıklarını anlatan Akbulut, çocuklarını alarak evden ayrılmak istediği sırada merdiven dairesinde çökme olduğunu belirtti.

"Işığı görünce bir umut oldu"
Ailesiyle o kısımda sıkıştıklarını ve büyük bir korku yaşadıklarını ifade eden Akbulut, madende çalıştığı dönemde öğrendikleri sayesinde ailesini oradan çıkarmayı başardığını dile getirerek, şunları söyledi: "Benim büyük oğlan, 'baba bacağım sıkıştı' dedi, molozun diğer tarafına geçip bacağını çıkardıktan sonra sağ tarafıma döndüm, bir delik hissettim. Çocuğun bacağını çıkardıktan sonra seslendim, bütün çocukların iyi olduğunu anladım. Bir beton parçası aldım, deliğe vurarak deliği genişletmeye çalıştım. Deliği bir insan geçecek kadar genişlettim, çocukları tek tek oradan çıkardım. Işığı görünce bir umut oldu bende. Daha önce çalıştığım maden şantiyesindeki tecrübemle deliği genişleterek kendimizi kurtardık."
Baba Akbulut, yaralanan kızları Ezgi'nin, Şanlıurfa'da ameliyat edildiğini ve tedavisinin burada devam ettiğini söyledi.

Anne Leyla Akbulut, depreme uyku anında yakalandığını ve telaştan ne yapacağını bilemediğini ifade etti.

Evden çıkmaya çalıştıkları sırada merdiven dairesinin çöktüğünü ve yıkıntılar içinde kaldıklarını anlatan Akbulut, "Eşim orada bir ışık gördü, oradan açmaya çalıştı. Kızım en son anne 'sırtıma bir şey düştü, gözlerim görmüyor' dedi. Kızım tansiyondur bir şey olmaz dedim, ben buradayım dedim. Sonra eşim deliği genişletince çocukları, en son da kızımı da alıp çıkardı." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 2
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English