Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Macaristan Sırbistan sınırında düzensiz göçmenlere şiddet

Macaristan Sırbistan sınırında Ocak 2021'den itibaren fiziksel şiddete uğramış 423 göçmen tedavi edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

BELGRAD (AA) - Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Sırbistan Yetkilisi Andjela Marcetic, Macaristan'dan Sırbistan'a gönderilen düzensiz göçmenlerin vücutlarında şiddet unsurlarına rastlandığını söyledi.


MSF resmi sitesinde yer alan açıklamada, Macar yetkililerin, sınırdan geçmek isteyen düzensiz göçmenlere kemer ve coplarla vurma, tekmeleme, yumruklama, çeşitli aşağılama biçimleri, biber gazı ve göz yaşartıcı gaz kullanımı, geri itme ve yardım reddi gibi uygulamalarda bulunduğu belirtildi.


Açıklamada ifadesine yer verilen Marcetic, Macaristan-Sırbistan sınırında sürekli olarak şiddete uğramış vatandaşların olduğuna dikkati çekti.


Marcetic, "Her hafta, aralarında çocukların da olduğu, genellikle bacaklarında, kollarında ve bazen başlarında ciddi morluk, derin yaralar, kesikler, çıkıklar ve kırıkları olan hastalar görüyoruz." ifadesini kullandı.


Tedavi edilen göçmenlerin ifadelerinin uyuştuğuna dikkati çeken Marcetic, "Tıbbi konsültasyonlarda tedavi ettiğimiz fiziksel yaralanmalar, Sırbistan'a geri gönderilmeden önce Macar polisi tarafından şiddet gördüklerini söyleyen hastaların ifadeleriyle uyuşuyor. Yaralardan bazılarını tedavi edebilsek de, bu tür travmaların, psikolojik sağlıkları üzerindeki uzun vadeli yansımalarından endişe duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Marcetic, sınır boyunca inşa edilen dört metre yüksekliğindeki çitlerden düşerek yaralanan ve jiletli tellere temas sonucu vücudunda kesikler oluşan hastaların da olduğunu kaydetti.


MSF'nin tedavi ettiği, ismi belirtilmeyen bir hasta ise, "40 kişiyle küçük beyaz bir konteynere getirildik. Konteynerde yaklaşık 12 saat geçirdik. Tuvalete gitmek istedim ama gitmeme izin vermediler. Konteynerin yanındaki küçük bir pencereden sürekli olarak yüzümüze biber gazı sıkıyorlardı." ifadesini kullandı.


MSF'nin Kuzey Balkanlar Misyon Başkanı Shahbaz Israr Khan, "Avrupa Birliği (AB) üye devletlerinin, insanları AB'ye sığınma talebinde bulunmaktan caydırmak için kasıtlı olarak şiddet ve zararlı altyapı kullanmaya devam ettiği görülüyor." dedi.


Öte yandan, MSF tarafından paylaşılan verilere göre, Macaristan - Sırbistan sınırında Ocak 2021'den itibaren fiziksel şiddete uğramış 423 hastanın tedavisi gerçekleştirildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English