Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Lübnanlı gazeteciler, televizyon kanalında yaşanan arbede ve saldırıyı kınadı

Anadolu Ajansı haberine göre;

BEYRUT (AA) - Lübnanlı gazeteciler ve medya mensupları, ülkede yayın yapan bir televizyon kanalında dün canlı yayın ve sonrasında yaşanan arbede ve saldırıya tepki gösterdi.


Lübnan'da yayın yapan "MTV Lebanon" televizyonunda dün akşam "Vakti geldi" isimli programda canlı yayında gerginlik yaşandı.


Hristiyan Özgür Yurtsever Hareketi'ne mensup seyirciler stüdyoda taşkınlık yaparak sahneye çıktı. Kanaldaki güvenlik görevlilerinin seyirciler arasındaki öğrencilere müdahale etmesi üzerine stüdyoda arbede ve kavga yaşandı. Taşkınlık yapan seyircilerin bina dışına çıkarılmasına rağmen sonrasında gruptan bazıları binaya ve kanal ekipmanlarına saldırdı.


Lübnanlı gazeteciler ve basın mensupları, yaşananlara tepki gösterdi.


Lübnan Basın Editörleri Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, MTV kanalında siyasi gerginlik sonucu stüdyoda yaşanan arbede ve sonrasında kanala ve ekipmanlarına yapılan saldırının kınandığı belirtildi.


Sendikanın, gerekçeleri ve nedenleri ne olursa olsun böyle bir saldırıya tepki gösterdiği, bu tür olayların basın özgürlüğü ve medya kurumlarını koruma ilkelerine aykırı olduğu kaydedildi.


Kanal ve çalışanlarla dayanışma içinde olunduğu ifade edilen açıklamada, Lübnan yargısından olaya karışanlarla ilgili gerekli işlemleri yapması ve suçluların cezalandırılması talep edildi.


Özgürlük için Gazeteciler Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada da Lübnan kamuoyunun MTV'de yaşananları üzüntüyle izlediği belirtilerek, kanalın maruz kaldığı saldırı kınandı.


Siyasi bir gruba mensup seyircilerin stüdyoda ve bina dışında gerginliğe ve kabul edilemez adımlara yöneldiği ifade edilen açıklamada, diyalog değerlerine gölge düşürüldüğü kaydedildi.


Ulusal Görsel ve İşitsel Basın Konseyi Başkanı Abdulhadi Mahfuz da yaptığı yazılı açıklamada, kanalda yaşananları tepki göstererek, tüm görsel ve işitsel medyaya, elektronik basın ve sosyal medyaya hitaplarını yumuşatma, kışkırtmalardan uzak durma çağrısında bulundu.


Lübnanlı bazı milletvekilleri ile siyasetçiler de olaya tepki gösterdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English