DOLAR : 43,07₺
EURO : 50,63₺
STERLİN : 58,28₺
GRAM : 6.350,87₺
ÇEYREK : 10.443,21₺
CUMHURİYET : 41.440,59₺
Güncel

Kurban dolandırıcıları 6 yıl sonra yakalandı! Besici bu yıl çifte bayram yapacak

Eklenme: 02.07.2022 - 11:33 Güncelleme: 02.07.2022 - 11:58

Konya'da 6 yıl önce kurbanlık hayvanlarını dolandırıcılara kaptıran ve şüphelilerin yakalanmasını sevinçle karşılayan Seyit Gürler, besicileri dolandırıcılara kanmamaları konusunda uyardı.

Kurban dolandırıcıları 6 yıl sonra yakalandı! Besici bu yıl çifte bayram yapacak
Reklam alanı
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, büyükbaş ve küçükbaş satıcılarını dolandırdıkları belirlenerek gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 3 zanlının mağdur ettiği besicilerden Seyit Gürler, başından geçenleri anlattı.

Gürler, 32 yıldır besicilik yaptığını, gecesini gündüzüne katarak çalıştığını söyledi. Besiciliğin çok zor olduğunu ancak bunu meslek edindikleri için her şeye katlandıklarını anlatan Gürler, bu şekilde emek verirken dolandırıcıların kendilerini hedef almasına çok üzüldüklerini dile getirdi.
"Devletimizin bunlara en ağır cezayı vermesini istiyoruz"
Yaklaşık 6 yıl önce kurbanlık sattığı kişiler tarafından kendisinin de dolandırıldığını belirten Gürler, şöyle konuştu:

"Benden üç büyükbaş aldılar. Hayvanların parasını vereceklerini söylemişlerdi ama vermediler. Bir netice elde edemedim, tehdit edildim. Parayı alamayacağımı anlayınca emniyete başvurdum ancak bir sonuç alamadım. Bu süreçte bu suç şebekesinin onlarca hayvan satıcısını dolandırdığını öğrendim. Yakalandıklarını duyunca çok sevindim. Devletimizden Allah razı olsun. Bu suçluları yakaladı. Benim gibi şu ana kadar yaklaşık 15 mağdur var. Adalete güveniyoruz. Devletimizin bunlara en ağır cezayı vermesini istiyoruz. Besicilikle uğraşan vatandaşlarımızın uyanık olmasını ve hiç tanımadığı insanlarla veresiye iş yapmamalarını tavsiye ederim."
Gürler, bu şüphelilerin yanlarına aldıkları adamlarla dolandırdıkları besicileri tehdit ettiklerini ancak devletin güçlü olduğunu kaydederek, "Hayvan fiyatları yüksek. Besiciler biraz daha yüksek fiyata satalım diye dolandırıcıların tuzağına düşmesin. Herkes tedbirini alsın, sağlam firmalara ve sağlam kişilere hayvanlarını versin. Hiç olmazsa başları ağrımasın. Emeklerinin karşılığı boşa gitmesin." diye konuştu.
Konya'da kurbanlık satıcılarının 2,5 milyon lirasını dolandırdıkları iddiasıyla 3 zanlı 30 Haziran'da yakalanıp tutuklanmıştı, mağdur sayısının artabileceği, yürütülen çalışmanın devam ettiği öğrenilmişti.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 10
❤️ 0
😊 2
😡 1
👎 0
😂 0
😢 2
😲 0
Toplam 15 tepki

Yorumlar

  • Kenyalı 1273 gün önce

    Satıcı ava giderken avlanmış beş lira eden malını 10 lira sattığını sanerken avlamışlar sonra çıkıp alıyor dolandırıcılar kısa süre sonra çıkıp dolandırmaya devam edecekler

  • konyalı 1273 gün önce

    İNŞAALLAH ADALET TECELLİ EDER EMEK HIRSIZIZLARI HAK ETTİĞİ CEZAYI ALIR

    • Şükrü 1272 gün önce

      2 ay bile yatmaz merak etmeyin bunları köpek maması yandıktan sonra iş bitmez

  • Hasan kara 1273 gün önce

    Yarin salarlar buna sevinecek ne var bize Allah s.v.t kanunları lazım kessinler elini birdaha kim cesaret eder hırsız lığa Allah s.v.t bütün hayatımıza ait kanunları var Allah bizi yarattı ise onun kanunları olmalı

  • KONYA 1273 gün önce

    devlet ile şaka olmaz

    • Şükrü 1272 gün önce

      Olmazda Sen dolandırılanların parasını alacağını bu hırsızlarında 50 yıl içerde yatacağını yada kolunun kesileceğini mi sanıyorsunuz

Yorum Yap