Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan’a veda yemeği

Konya'nın Kulu ilçesinden İzmir’in Dikili ilçesine atanan Kaymakam Ali Edip Budan için veda yemeği programı düzenlendi.

Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan’a veda yemeği
Kulu Öğretmenevi Müdürlüğünde düzenlenen programa, Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, Kulu Hakimi Ayşe Koldaş Polat, Kulu Cumhuriyet Savcıları Olgu Can Mutlu, Cemil İnanç, Fatih Tan, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Atakan ve Ahmet Küçükçelik, Hazine ve Maliye Bakanlığı Müfettişleri Selim Cülük, Bekir Köse, Melike Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ahmet Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Saffet Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve temsilcileri, mahalle muhtarları, STK Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, spor kulüp yöneticileri, Kaymakamlık ve SYDV personeli ve çok sayıda davetli katıldı.
Kaymakam Ali Edip Budan burada yaptığı konuşmada, ‘’ 2018 yılı Eylül ayında Kulu’da başladığımız görevimize geçen Cuma günü Cumhurbaşkanlığımızın yayımladığı kararname ile İzmir Dikili ilçesi Kaymakamlığına atanarak 2022 yılı Ağustos ayı ile sonlanacak. 4 yıl boyunca beraber çalıştık. Muhtar arkadaşlarımızın önceki dönemden devam edenlerle geldiğimde başlamıştık. Ancak 2019 seçimleri ile aramıza katılan muhtarlarımız oldu. 
Hakim, Savcı, daire amiri, memur arkadaşlarımızdan sonradan aramıza katılanlar oldu ve biz gittikten sonra da aramıza katılanlar ve ayrılanlar olacak. Kulu’ya bir şekilde hizmet etmeye çalıştık. Meslekte 20.’nci senemizi tamamlıyoruz, son 4 senesi de Kulu’da geçti. Tabi acısıyla tatlısıyla 2 seneye yakın süren bir pandemi süreciyle ki hem ülkemizde hem dünyada ilk olan bir olayı aslında biz Kulu’da hep birlikte yaşayarak tecrübe ettik. Pandemi kendine özgü bir dönemdi, o süreci ayrı bir şekilde yaşadık. Özellikle vefa gruplarımız ile muhtarlarımız, okul müdürlerimiz, din görevlilerimiz , vatandaşlarımız bizlere bu süreçte çok yardımcı oldular. Bu vefa grupları ile insanımızın pandemi sürecinde yaşadıkları olumsuzlukları devletimizin ve hükümetimizin destekleri ile en az zararla atlatmaya çalıştık. Bu vesile ile bizlere yardımcı olan tüm personellerimize çok teşekkür ediyorum. 

Kulu’ya 2018 Eylül’ünde ilk geldiğimizde çok iyi hatırlıyorum. Yollarımızda doğalgaz çalışmaları sebebiyle kazılmaya başlamıştı. Ama bir şekilde nimete ulaşmak için külfete katlanmak gerekiyor. Doğalgaz şu an ilçemizde yaklaşık 13 bin abone ve hanede kullanılıyor. O zaman çekilen külfet şimdi nimet olarak evlerimizde bulunuyor. 2018 ile 2022 yılını kıyasladığımızda Kulu’nun birkaç adım çok iyi bir noktada olduğunu ben görüyorum. Vicdanen ve huzurla Kulu’dan ayrılabiliyorum. Çünkü geldiğim günden daha iyi bir noktada, daha ilerisinde hem gelecek olan meslektaşıma hem sizlere daha iyi bir Kulu bıraktığımızı düşünüyoruz. Bu yeterli mi; tabi ki de değil daha iyi hizmetler daha güzel hizmetler Kulumuzla olacak. Özellikle başta okullarımıza, milli eğitimimize yapılan doğalgaz dönüşümleri, siding yatırımları, spor kompleksleri ve bunun dışında yapılan diğer doğalgaz dönüşümleri vatandaşlarımızla, esnaflarımızla hep beraber Kulu’ya yaptığımız hizmetler bugün daha iyi bir noktada yer alıyor. O dönemde ilk geldiğimizde o dönemin Belediye Başkanı Ahmet Yıldız aramızda o dönem ki süreçte kendilerine çok teşekkür ediyorum. Doğalgaz’ın yapımında, ilçemize gelmesinde şuan içinde bulunduğumuz Öğretmenevi ve Kütüphane binasının yapılmasında, temelinin atılmasında ki sonrasını tamamlamak bizlere kısmet oldu. Ben kendisine teşekkür ediyorum. 
Kulu inşallah daha iyi noktalara gelecektir. Tabiki bu yatırımların, hizmetlerin yapılmasında en başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca beyefendinin de hakkını teslim etmemiz lazım. Yani Kulu ile ilgili bizim hangi talebimiz olursa olsun hiçbir şekilde bizi eli boş geri çevirmedi. Hem ilgili Bakanlığımızı arayarak hem kendi alanıyla ilgili talimatları vererek bize çok destek oldular. Yeni Kaymakamlık binamız bunun en somut eseri. Özellikle son dönemde biliyorsunuz bir bölge hastanemizin temeli atılmaya başlandı. Burası 150 yataklı bir hastanemiz ancak 200 yatağa kadar çıkabilecek. Aynı zamanda içerisinde bir eğitim binası olacak. Tabi projenin bu noktaya gelmesinde sürecin başından sonuna kadar Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile çalışmış biri olarak şunu da belirtmek isterim ki oraya inşallah en az 300 kişilik en fazla 500 kişilik bir kız yurdu da yaptıracağız. Onun dışında yaklaşık bir 40 daire hastanemizde görev alacak sağlık personellerimiz için , lojman yaptıracağız. Burası çok güzel bir kompleks olacak. Kulu’ya değer katacak. Doğalgazımız geldi, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığını bıraktığım için inşallah burası devam eder, hayata geçer. Bunun dışında şuan içinde bulunduğumuz Öğretmenevimiz ilçemizin büyük bir konaklama ihtiyacını karşılıyor. Burada konaklayanlardan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Buda bizim için ayrıca bir gurur kaynağı. Memuriyetin doğasında olan veda yemeğindeyiz. 

4 senemizi birlikte geçirdik. Birkaç istisna kişiler hariç benim tüm hakkım burada bulunan ve tüm Kululu hemşerilerimize helal olsun. Sizlerden de hakkınızı helal etmenizi diliyorum. Burası 6.’ncı görev yerimizdi. Buradan da sizlerden helalleşerek inşallah gelecek hafta İzmir Dikili ilçesine doğru yola çıkacağız. Hepiniz hoş geldiniz diyorum. Afiyet şifa olsun. Hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.‘’ dedi. 

Daha sonra önceki dönem Belediye Başkanı ve Kulu Kızılay Temsilciliği Başkanı Dr. Ahmet Yıldız konuştu. Yıldız, Dikili ilçesine atanan Kulu Kaymakamı Budan’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, ilçeye yaptığı ve kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan ise Kaymakam Budan’a eğitime verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti. Karacadağ Mahalle Muhtarı Osman Akyüz yaptığı konuşmada Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan’ın çok başarılı bir idareci olduğunu belirterek, yeni görev yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Konuşmaların ardından Kulu Kaymakamı Budan’a kurum amirleri, okul müdürleri ve kaymakamlık personelleri tarafından günün anısında çiçek, teşekkür plaketi ve hediye takdiminde bulunuldu. 

Kulu Müftüsü Muhsin Yıldız tarafından yapılan dua sonrasında program sona erdi. 

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English