Son Dakika Haberler

Konya'nın Kulu ilçesinde Girişimci İş Adamları Derneği (KUGİAD) tarafından istişare ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kulu’da istişare toplantısı
Kulu Girişimci İş Adamları Derneği’nde (KUGİAD) düzenlenen toplantıya, Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, Kulu Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı İsa Çakmak ile Dernek Üyeleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kulu Girişimci İş Adamları Derneği (KUGİAD) Başkanı İsa Çakmak, " Yeni yerimizde 2019-2020'nin ilk toplantısını yapacağız. İnşallah hayırlara vesile olur. Katılım ne kadar çok olursa, birlik ve beraberlik artıkça Kulumuz daha kaliteli ve iyi yerlere ulaşacaktır. Kulu ilçemiz kaliteli bir yere sahip. Ben tekrardan katılımlarından dolayı Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum.  ’’ dedi.

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver ise konuşmasında; " Hepinizi saygıyla selamlıyorum. KUGİAD olarak bizi böyle davet etmeniz ziyadesiyle gerçekten memnunum. İnşallah bu birliktelik ve beraberlik hoşgörü ortamında karşılıklı diyaloglarla devam eder. Çünkü İş Adamları Derneğinden bizimde öğreneceğimiz çok şey var. Biz Kulu Belediyesi olarak kendi çapımızda birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama her türlü fikire açığız. Beraber oldukça daha yeni şeyler üretebileceğini, güzel şeyler ortaya çıkabileceğini düşünüyoruz. Ben şimdiden tekrardan teşekkür ediyorum. " dedi. 

Daha sonra Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan konuştu.

Budan konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çekerek; " Kulu'da göreve başlayalı bir seneyi geçti. İkinci yılımızı çalışıyoruz. Belediye Başkanımızı zaten hem dernekten hemde hayatın içinden biliyorsunuz. 31 marttan sonra belediye başkanı sıfatıyla yine birlikteliğiniz devam ediyor. Bu akşam burada sizin hem yeni yerinize hayırlı olsun demeye hem de sizin bugüne kadar dernek olarak yaptıklarınız ve bundan sonra yapmayı planladıklarınıza kaymakamlık ve belediye olarak nasıl bir ortak akılla hareket edebiliriz, nasıl birbirimize destek sağlayabiliriz, omuz verebiliriz bunlar tabi hep karşılıklı istişare ile iletişim ile olacak şeylerdir. Aynı zamanda bizim kamu hizmetlerimizin hem kaymakamlık olsun gerek belediyemiz olsun ilçe halkımıza bu hizmetleri hayata geçirirken alacağımız kararlarda ki istişare anlamında bizim paydaşlarımızdan biri olabilirsiniz. Aynı zamanda sizin dernek olarak yapmayı planladığınız iş ve işlemlerde biz kaymakamlık ve belediye olarak biz sizlere nasıl katkı sağlayabiliriz bunları konuşacağız bunlara cevap arayacağız. En azından ortak paydamız Kulu. Kulu'nun geleceği, Kulu'nun gelişmesi, Kulu'nun şuan 2019 yılına kadar yani 12 Kasım tarihine kadar gelinen süreci var. Birde bundan sonra olmasını beklediğimiz, istediğimiz Kulu var. Bugüne kadar olana yapacak bir şey yok. Önemli olan istişarelerle ve beyin fırtınasına dönüştürülmesi gereken Kulu'ya biz bundan sonra neler yapabiliriz, varsa daha nasıl olumlu katkılar sağlayabiliriz, eksiklikler ve hatalar varsa bunun üstesinden nasıl gelebiliriz, gelişmesi için daha iyi katkıları nasıl sağlarız bunları hel beraber düşünecez. Benim bir aklım var, belediye başkanımızın bir aklı var. Şuan burada bulunan 30 kişininde 30 aklı var. Akılların birleşmesiyle muhakkak daha farklı fikirler çıkar. Karşılıklı istişarelerde fayda vardır. İletişim olmazsa birbirimizi yanlış anlayabiliriz. Birbirimizi anlamayabiliriz. Dolayısıyla bunlar özellikle kamu da hizmetlerin vatandaşa ulaşmasında her ne kadar bizde halkın içinde olsakta sizler hem iş hayatında hemde günün içinde birlikte yaşayan insanlarsınız. Muhakkak halkımızın fikirleri, düşünceleri oluyor. En azından bunları bize aktarmada ve bizim yaptığımız hizmetlerin aktarılmasında da bu istişareler bize aynı zamanda da elçilik görevinede vesile olacaktır. Ben dernek başkanımıza böyle bir birliktelik sağladığı için teşekkür ediyorum. Inşallah bunu aslında tekrar ederek, içimizdeki ortak aklı ilçenin gelişmesine daha büyük vesile olacaktır. Toplantıların somut faydalarının Kulu'da hayata geçeceğine inanıyorum. Ben tekrardan teşekkür ediyorum. " dedi. 

Toplantıda, Kulu ticaret ve sanayi odasının kurulması, fakülte kazandırılması, nitelikli okul açılması, biyokütle enerji santrali, 2020 yatırım planına alınan organize sanayi bölgesi, spor kompleksi, halı sahalar ve stadyum yapım çalışmaları, sanayi kavşağı, cuma pazarının cumartesi gününe alınması, prestij cadde, alt yapı çalışmaları,  yeni bisiklet yolu projesi, doğalgaz ve geri dönüşüm tesisi gibi konu başlıkları ele alındı.

Yatırımların konuşulduğu toplantı karşılıklı soru ve cevaplarla son buldu.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English