Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kulu'da depremde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

Konya'nın Kulu ilçesinde 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için anma töreni ve konferans düzenlendi.

Kulu’da depremde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

Anma programı öncesi ilçemiz Merkez Cami'de Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için İlçe Müftüsü Sayın Muhsin YILDIZ ve İmam Hatipler tarafından Mevlid-i Şerif okunarak dua edildi. 

Daha sonra Kulu Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda anma programı düzenlendi.

Programa, İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat, Kulu Belediye Başkan Vekili Adem Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Osman Hasdemir, İlçe Emniyet Müdür Vekili Şakir Taşatan, Kulu Doğada Arama Kurtarma Derneği Başkanı Serdal Alıcı, kurum amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları, siyasi partilerin başkan adayları, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Program Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını Kulu Doğada Arama Kurtarma Derneği Başkanı Serdal Alıcı yaptı. Alıcı, Derneğin çalışmaları hakkında bilgilendirmeler de bulunarak, davetlilere teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat ise konuşmasında doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekerek, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 

Daha sonra Konya Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Dr. Berkant Coşkuner sunumunu gerçekleştirdi. Coşkuner, deprem nedir ? Depremin oluşumu, Türkiye, Konya ve Kulu ilçesindeki fay hatları, Kahramanmaraş merkezli deprem hakkında bilgilendirmeler de bulundu. 

Programın sonunda ilkokul ve ortaokullar arası ilçe genelinde düzenlenen deprem konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, İlçe Kaymakamı Canpolat, Belediye Başkan Vekili Sarı ve Dernek Başkanı Alıcı tarafından ödülleri takdim edildi. 

Program sonrası Kaymakam Ömer Faruk Canpolat ve protokol üyeleri "6 Şubat Depremi" konulu resim sergisini gezdi. (Ertan Özkök)


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English