Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kulu'da 15 Temmuz etkinlikleri

Kulu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri düzenlendi.

Kulu’da 15 Temmuz etkinlikleri
15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından; Türk demokrasisine, milli iradeye ve seçilmiş hükümete karşı teşebbüs edilen hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde Kulu'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Akşam saatlerinde Cumhuriyet meydanında düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, akabinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı. 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, ‘’ 15 Temmuz’un ülkemizde darbeler tarihine kara bir leke olarak geçecek iken milletimizin feraseti, Cumhurbaşkanımızın iradesi ve Allah'ın rahmeti ile çok şükür bugünü Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlamaktayız. Bugün 6. yıldönümünde Cumhuriyet tarihi boyunca bir sürü darbe görmüş ülkemizde eğer 1960’ta 15 Temmuz ruhunu o zaman milletimiz gösterebilseydi belki Menderes asılmayacaktı. 70'de belki muhtıra ve 80 darbesi olmayacaktı. O gün Yunanistan'ın NATO'ya girmesini veto eden ülkemiz belki veto etmeye devam edecekti ve Yunanistan şuan NATO'ya üye olamayacaktı. Ülkemiz 3 tarafı denizlerle çevrili ama 4 tarafı da düşmanlarla çevrili. Dünyanın çok zor bir coğrafyasında yaklaşık bin yıldan beri hayatını idame ettiren bir milletiz. Bir çok etnik kökene bir çok inanca, bir çok ırka ev sahipliği yapmış bu Anadolu ne zaman ki birlik ve beraberliğini çok iyi bir seviyede devam ettirdi ise dünyada sözü dinlenen bir devlet olmuş, dünyayı yönetmiş ve 3 kıtaya hükmetmiş. Ama ne zaman ki farklı menfaatler ön plana çıkmış birlik ve beraberliğimizi kaybetmişiz, dünyevi ihtiraslara kapılmışız işte o zaman birbirimize düşürülmemizi kullanan yabancı mihraklar bizi birbirimize düşürerek ama türk-kürt ama alevi-sünni ama sağ-sol demiş ve bizi zayıflatmışladır. İşte 15 Temmuz darbeler tarihine son verdiğimiz gibi birlik ve beraberliğimizi de ilelebet kıyamete kadar devam ettireceğimizin bir miladı olmuştur. İnşallah darbeler tarihi son buldu. O gün iman dolu kalpler , tankların ve silahların gölgesine sığınan kalplere galip geldi.

Ülkesini yabancı düşmanlara karşı korumak için teçhizatlandırılmış ordumuz artık milletimize silah döndürmeye ve terbiye etmeye değil milletin ve demokrasinin emrinde ,seçilmiş siyasi iktidarın emrinde ülkesini dış düşmanlara karşı koruyan bir ordu haline gelmiştir. Bu açından da 15 Temmuz bir milat olmuştur. Bu yüzden pirincin içindeki beyaz taşlar gibi kendi içimizdeki hainleri temizlememize büyük bir sebebiyet vermiştir. Tabiki hainlik sadece silahı alıp dağa çıkmakla olmuyor. Eğer işimizi tam yapmıyorsak, birbirimize hainlik yapıyorsak, komşumuzun malına ihanet ediyorsak, bize emanet edilene ihanet ediyorsak bu da hainliğin bir başka şeklidir. İşte biz bu tüm olumsuzlukları bir kenara bırakıp içimizdeki münafıkların ortaya çıkmasına ve temizlenmesine sebep olup inşallah daha güçlü bir ülke, devlet haline geleceğiz. 

Bu vesile ile 15 Temmuz 2016 yılının 6. yıldönümündeyiz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize hayırlı bir ömür diliyorum.Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Ülkemizin birliğine, beraberliğine bugünün daha çok katkı sağlamasını temenni ediyorum. " dedi.
  
Konuşmanın ardından hazırlanan 15 Temmuz konulu slayt gösterileri ve belgeseller izlendi. Saat 00.13’te ise ilçedeki tüm camilerde sela okundu.

Düzenlenen etkinliklere, Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, Kulu Cumhuriyet Savcısı Cemil İnanç, Belediye Başkan Vekili Adil Görgülü, siyasi parti başkanları, kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English