Son Dakika Haberler

Konya’nın Kulu ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri düzenlendi.

Kulu’da 15 Temmuz etkinlikleri
15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından Türk demokrasisine ve milli iradeye karşı teşebbüs edilen hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde Kulu’da öğle namazı öncesi Mevlid-i Şerif okundu. Daha sonra protokol tarafından şehit kabirleri ziyaret edilerek dua edildi.

Kulu ilçesine bağlı Karacadere Mahallesinde ikamet eden ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde ağır yaralanan Gazi Çetin Yıldız, Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan ve Belediye Başkanı Murat Ünver tarafından evinde ziyaret edildi.

Akşam saatlerinde de Cumhuriyet meydanında düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı. Programda konuşan Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, ‘’ Bizler 15 Temmuz 2016’yı bizzat gördük ve yaşadık. Bulunduğumuz yerlerde bunun etkisini yaşayamazsakta İstanbul ve Ankara merkezli olmak üzere birçok vilayetimizdeki şehirlerde vatandaşlarımız hain terör örgütünün devlet memuru, devlet askeri ve polisi kılığına girmiş hainlerin saldırısı ile karşı kaşıya kaldılar. Aslında bu sadece bir darbe değildi. Aynı zamanda ülkenin işgalinin hazırlanmasıydı. Başka Anadolu yok. Bizim gideceğimiz bizim misafir edileceğimiz başka bir toprak yok. Ama bu Anadolu birçok ırktan birçok milletten birçok dinden insanı bağrında yetiştirmiş ve beslemiştir. Bu birlik ve beraberliğimiz her zaman bozulmak istenmiştir. Bizim buna alet olmamamız gerekiyor. 

Hiç kimsenin annesini babasını seçme şansı yok. Dünyaya geldiğimizde gözümüzü açıyoruz annemiz babamız kimse bizde onun neslinden devam ediyoruz. Yine binlerce kez şükür etmemiz lazım ki Müslüman bir anne babadan bu topraklara, bu coğrafyada Allah bizleri yarattı. Sadece bu bile başı başına bir şükür sebebidir. Biliyorsunuz 15 Temmuz’da bir hain darbe girişimi oldu. İyi ki de oldu. Çünkü insanların bir çoğunun gerçek yüzü ortaya çıktı. Devlet bu süreçte kendi içini temizledi.

15 Temmuz 2016’da yeni bir Türkiye doğdu. Güvenliğini sınırların ötesinde karşılayan birçok Müslüman kardeşine ve mazlum mağdurlara umut olan, Suriye’de bir güvenlik asayiş koridoru sağlayan, Libya’daki kardeşlerine yardım eden, Azerbaycan kardeşlerine yardım eden çok daha yeni ve güçlü bir Türkiye doğdu. Bu yüzden 15 Temmuz bizler için aslında bir milat oldu. 15 Temmuz gecesi canını feda eden bir Türk milletine şahit olduk. Allah bir daha bugünleri göstermesin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ezanımızı dindirmesin, Bayrağımızı indirmesin. Birlik, beraberliğimiz ilelebet kıyamete kadar daim olsun. ‘’ dedi.  
  
Konuşmaların ardından hazırlanan 15 Temmuz konulu slayt gösterileri izlendi. Saat 00.13’te ise ilçedeki tüm camilerde sela okundu.

Düzenlenen etkinliklere, Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Murat Ünver, siyasi parti başkanları, kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 4
  • 4
  • 1
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English