ASELSAN Akademi yetkilileri, iş birlikleri ve projeler hakkında görüşmek üzere Konya Teknik Üniversitesi’ne (KTÜN) ziyarette bulundu. KTÜN’ün gerçekleştirdiği teknolojik projeler başta olmak üzere bilgilerin anlatıldığı ziyarette, çalışmalar ile ilgili bilgilendirme toplantısı da gerçekleştirildi.
İlk olarak KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ile bir araya gelen ASELSAN Akademi yetkilileri, istişare buluşmasının ardından yapılan toplantıda KTÜN bünyesinde bulunan araştırma merkezlerinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Toplantıda KTÜN’ün çalışmalarını aktarmak üzere Dr. Öğr. Üyesi Alper Kılıç, Prof. Dr. Mahmut Kuş, Prof. Dr. Mustafa Karaman, Dr. Öğr. Üyesi Engin Eşme, Doç. Dr. Mehmet Yıldırım ve Doç. Dr. Akif Durdu yer alırken, ASELSAN Akademiden Direktör Prof. Dr. Abdurrahman Akyol, ASELSAN Araştırma İş birlikleri ve Teknoloji Transfer Müdürü Dr. Özlem Ballı Erkan ile mühendisler Muhammed Sert, Namık Şengezer ve İsmail Yiğit Coşar katıldı.
İlk olarak Savunma, Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alper Kılıç’ın savunma sanayii odaklı yapılan projelerinin sunumuyla başlayan toplantı, daha sonra Prof. Dr. Mahmut Kuş, Prof. Dr. Mustafa Karaman ve Dr. Öğr. Üyesi Engin Eşme’nin Enerji Teknolojileri Araştırmaları, Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Geliştirilmesi ve Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezleri’nin çalışmalarına ilişkin yaptığı bilgilendirme sunumuyla devam etti. Toplantı, Doç. Dr. Mehmet Yıldırım’ın Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılan çalışmalar ile Doç. Dr. Akif Durdu’nun RACLAB Araştırma Laboratuvarı’nın kabiliyetleri hakkında yaptıkları sunum ile son buldu.
Toplantıda ayrıca akademik çalışmaların sanayiye katkısı başta olmak üzere ASELSAN ve KTÜN arasındaki birçok ortak proje de teyit edildi.(Yunus Köroğlu)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
başarılar
Yorum Yap
Bakan Kurum 500 bin sosyal konutta ilk kuranın çekileceği ili açıkladı
Milyonluk yarış tayları kaza sonucu telef oldu
Burak Yazgı’dan bir dünya rekoru daha: Tek koluyla 116,8 kilogram kaldırdı
Konya'da şivlilikte korku dolu anlar! Havada çarpışan çocuklar ateşe düştü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomik performansımızı Ar-Ge ve inovasyonla kaynaklarla kalıcı hale getiriyoruz
Çöp poşeti içinde cansız bedeni bulundu
Gazeteci Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Dost Eli Derneği’nden Konya’nın Şivlilik geleneğine arabalar dolusu destek
Konya’da Regaib Kandili'nde eller semaya açıldı
Kazakistan, 1 yıl önce düşen Azerbaycan uçağına ilişkin soruşturmanın ara raporunu yayımladı
Bahis soruşturması kapsamında 30 gözlemci PFDK'ye sevk edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Regaip Kandili mesajı