Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTO Karatay Üniversitesi 10. mezunlarını verdi

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde 10. kez mezuniyet coşkusu yaşandı. Ön lisans ve lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan 1.500 öğrencinin mezun olduğu tören, Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Törene katılan aileler; mezuniyet sevinci yaşayan KTO Karataylıların heyecan ve gururuna ortak oldular.

KTO Karatay Üniversitesi 10. mezunlarını verdi
KTO Karatay Üniversitesi 2021-2022 Mezuniyet Töreni ve 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Programı, Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı. Heyecan ve coşkunun bir arada yaşandığı törende, lisans ve ön lisans düzeyinde ilk üçe giren mezunlar ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu birincilerine plaketleri takdim edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ve KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç’ın konuşmalarıyla devam etti. 
“Kadim Başkent Konya, Eğitimin de Başkentidir”
Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın eğitim başkenti olduğunu vurguladı. “Selçuklunun kadim başkenti olan Konya, eğitimin de başkenti olmuştur. Günümüzde Konya, yüz otuz bin öğrencisi ile Türkiye’nin en önemli üniversite şehirlerinin başında gelmektedir. Öğrenci sayısının yanı sıra Konya’da özellikle eğitim kalitesinin de her geçen gün artıyor olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kendini sürekli yenileyen ve geliştiren, öğrencilerine her zaman iyi bir eğitim imkânı sunan KTO Karatay Üniversitesi de gurur duyduğumuz eğitim kurumlarımızın başında geliyor. Onun için başta Mütevelli Heyeti Başkanımız Selçuk Öztürk olmak üzere tüm Mütevelli Heyet Üyelerine, Rektörümüze ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Bizler de Bugün Mezuniyet Heyecanı Yaşıyoruz”
“Konya Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatından ziyade şimdi izniniz olursa tribünde oturan aileler adına konuşma yapmak istiyorum” diyen Başkan Altay; “Ben de burada aynı zamanda bir mezun öğrencinin velisi olarak bulunuyorum. Oğlum bugün mezun oluyor. İnsan bu konuşmayı yaparken heyecanlanıyor. Bizim için çok büyük bir gurur” ifadelerine yer verdi.

“Bu Ülkenin En İyi Vakıf Üniversitelerinden Biri Olmanın Değerini Biliyoruz”
Törende konuşan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk; “Ulusal ve uluslararası alanda bilimin ışığında yetiştirdiğimiz her bakımdan nitelikli insan kaynağımızla, geleceğimizi inşa ediyoruz. Ülkemizi dünyada hak ettiği saygın konuma nitelikli insan gücümüz taşıyacaktır ve bu eğitime yapılan yatırımla mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.
“KTO Karataylı Mezunların Başarı Hikayeleri Anlatılacak”
Törende mezun öğrencilere seslenen Başkan Öztürk; “Sizler KTO Karatay Üniversitesi’nden akademik bilgisi ve mesleki donanımı yüksek, bilginin sınırlarını genişleten, çalışarak başaracağına inanan, çağın ihtiyaçlarına cevap veren, geçmişini sahiplenen, geleceğe dair bir hayali olan gençler olarak mezun oluyorsunuz. KTO Karatay Üniversitesi bizim bitmeyen hikâyemizdir. İnanıyorum ki başarı dolu hikâyeleriniz, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında anlatılacaktır” dedi.

“Öğrencilerimizin ve Değerli Anne-Babaların Yaşadığı Gururu Görüyorum”
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rıfat Ortaç ise konuşmasında “Bugün, göz bebeğimiz öğrencilerimizin mezuniyet heyecanı ve mutluluğuna ortak olmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Öğrencilerimizin ve değerli anne-babaların yaşadığı gururu yüzlerinizden okuyabiliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Üniversitemiz İstihdam İstatistiklerinde Üst Sıralarda Yer Almaktadır”
Evlatlarını KTO Karatay Üniversitesi’ne emanet eden ailelere teşekkür eden Rektör Ortaç, konuşmasında mezunlara şöyle seslendi; “Sizleri üreten, heyecanını hiçbir zaman yitirmeyen bireyler olarak mezun ediyoruz. Şimdi bu birikimlerinizi ulusal ve uluslararası alanda gösterme safhasına başlıyorsunuz. Çağın gerekliliklerine ayak uydurarak, bilgilerinizi daima güncelleyerek asla yerinizde saymadan geleceğe emin adımlarla yürüdüğünüzü, Türk milletinin ideallerine bağlı kalarak bilimin yolundan ayrılmayacağınızı biliyorum. Zaman ve mekân fark etmeksizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma idealine birlikte katkı sağlayacağız. Mezuniyetiniz için sizleri tebrik ediyor; geleceğinizin aydınlık, bahtınızın açık olmasını diliyorum.” 
Coşkulu Mezuniyet Töreni
Yaklaşık 1.500 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende, KTO Karatay Üniversitesi’nden üniversite birincisi olarak mezun olan Emine Demirbaş, plaket ve hediyesini Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk’ün elinden aldı. Tarih Bölümünden mezun olan Emine Demirbaş’a Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ise mezuniyet kuşağını bağladı. Törende fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu birincilerine dekan ve müdürleri tarafından plaketleri takdim edildi. KTO Karataylı mezunlar, Selçuklu kültüründen esinlenerek tasarlanan cübbeleri ile Ahilik Yemini etti. Adını kadim Selçuklu medeniyetinin en önemli yapı taşlarından Karatay Medresesi’nden alan KTO Karatay Üniversitesi, yeni mezunlarını büyük bir heyecan, coşku ve gururla uğurladı.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 3
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • V
    veli
    2 yıl önce

    yaşasın konyamızın gururu karatay üniversitesi

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English