Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kronik ağrılarından 4 seansta uygulanan tedaviyle kurtuldular

Yaşadıkları migren atakları, omuz ve bel ağrılarıyla hayatları zorlaşan hastaların yaşam kalitesi, uygulanan algoloji tedavisiyle yükseldi.

Kronik ağrılarından 4 seansta uygulanan tedaviyle kurtuldular
Üç çocuk annesi 48 yaşındaki Yadigar Tezel, 15 yıldır migren hastası olduğunu, birçok kez doktora gittiğini söyledi.

Migren ataklarının hayatını olumsuz etkilediğini vurgulayan Tezel, "15 yıl çok zor geçti, çok kötüydüm. Baş ağrısı hafiften başlarken içime bir sıkıntı giriyordu. Hastanelere gidiyordum, iğneler, serumlar ağrımı dindirmiyordu. Hangi doktora gittiysem 'Geçici bir hastalık değil, bu seninle mezara kadar gider.' dediler." ifadesini kullandı.
İlaç kullanmasına karşın migren ataklarının devam ettiğine değinen Tezel, nöroloji uzmanının algoloji bölümüne yönlendirdiğini dile aktardı.

Tezel, boynundan 4 seans iğne tedavisi gördüğünü belirterek, "Üç aydır baş ağrısı nedir bilmiyorum. Haftada 4-5 atak görüyordum. 1 gece 1 gündüz ağrısı geçmiyordu. Sonra ağrısı geçiyor ama başımda hep uyuşukluk hissi vardı. Kendimi 3-4 gün toparlayamıyordum. Kendimi toparlayıncaya kadar ikinci atak geliyordu. Üç oğlum ve eşime de rahatsızlığım azap oluyordu. Şikayetlerim sona erdi" diye konuştu.

Yıllardır süren ağrıları sona erdi
Hastalardan 45 yaşındaki Gülsüm Uyanık da 20 yıldır migren tedavisi gördüğünü, nöroloji doktorunun algoloji bölümüne yönlendirdiğini belirtti.

Migren ataklarından sonra devam eden uyuşukluk hissinin de dayanılmaz olduğunu vurgulayan Uyanık, "6 aydır çok iyiyim. Çok şiddetli atak olmadı ama tedaviden sonra az da olsa baş ağrısı yaşadım."dedi.

Emekli polis memuru 56 yaşındaki Tevfik Yılmaz da bel fıtığı teşhisiyle algoloji bölümünde iğne yapıldığını, 3 yıldır ağrı yaşamadığını anlattı.
Ali Aksoy ise 20 yıldır yaşadığı omzundaki ağrı nedeniyle gördüğü tedavi sonrası sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.
"Yaşam aktivitelerinde iyileşme görünüyor"
Konya Şehir Hastanesi Algoloji Uzmanı Doktor Selin Balta, algolojinin baş, boyun, omuz, büyük eklem ağrıları gibi klasik tedavilere yanıt vermeyen kronik ağrılarla ilgilendiğini vurguladı.
Hastaların Algoloji Kliniğine, fiziksel tıp, rehabilitasyon, nöroloji, ortopedi, onkoloji ve dahiliye kliniklerinden randevu alarak gelebileceğini aktaran Balta, "Migren için boyun ve yüzdeki sinirlere uyguladığımız iğneyle ağrıyı blokluyoruz. Literatürde bu tedavinin orta ve uzun dönemde rahatlama sağladığını ortaya koyuyor. Yaşam aktivitelerinde iyileşme görünüyor." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 19
  • 10
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English