DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Koyun Dolly’i klonlayan bilim insanı Ian Wilmut hayatını kaybetti

Eklenme: 11.09.2023 - 22:18

Koyun Dolly’i klonlayan İngiliz bilim insanı Ian Wilmut, 79 yaşında hayatını kaybetti. Profesör Wilmut, Dolly çalışmaları ile bilim dünyasına yaptığı katkılarından dolayı kraliçe Elizabeth tarafından şövalye ünvanı ile ödüllendirildi.

Koyun Dolly’i klonlayan bilim insanı Ian Wilmut hayatını kaybetti
Reklam alanı
Edinburgh Üniversitesi, koyun Dolly’i klonlayan İngiliz bilim insanı Ian Wilmut'un 79 yaşında hayatını kaybettiği duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Ian Wilmut için "Genetiği değiştirilmiş koyun yapmak için kullanılabilecek klonlama ve nükleer transfer tekniklerini geliştirme çabalarına öncülük etti" denildi.

Wilmut, üniversiteye bağlı Roslin Enstitüsü'nde Keith Campbell ile birlikte 1996 yılında Dolly'yi klonlamıştı. Wilmut’a yıllar önce Parkinson teşhisi konmuştu.

Öte yandan Dolly, klonlanmasının ardından 6 kuzu doğurmuş ve 14 Şubat 2003'te ilerleyen akciğer hastalığı nedeniyle uyutulmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap