Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konyalılara müjde verildi! Şehrin en büyük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açılıyor

Konya il merkezi ile ilçelerinde ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan kamu sağlık tesislerinin başhekimleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Konyalılara müjde verildi! Şehrin en büyük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açılıyor

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında düzenlenen toplantıda 2024 yılında muayene olan hasta sayıları ile dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi, protez gibi yapılan girişimsel işlemlerin yanı sıra genel anestezi alarak diş tedavisi yaptıran engelli ya da çocuk hasta sayıları istatistiki veriler eşliğinde değerlendirildi.Vatandaşların, kamuya ait sağlık tesislerinde ücretsiz bir şekilde diş tedavilerini yaptırabilmeleri adına il yöneticileri ile birlikte yeni projeler üreterek önemli adımlar atıklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, “Şehrimiz, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde randevu konusunda sorun yaşanmayan bir il konumundadır. Şubat ayı sonunda hizmete açılacak olan 70 ünitli Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizle birlikte vatandaşlarımıza sunulan hizmet kalitesi ve çeşitliliğini daha da artıracağız” dedi. ‘1 Milyon 200 bin hastaya diş tedavisi’
Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına 2024 yılı içerisinde başta MHRS oranlarında olmak üzere pek çok alanda yeni düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Prof. Dr. Koç,  ilimizde ağız diş sağlığı merkezi ve kamu hastanelerimizle birlikte toplamda 330 diş üniti ve 358 diş hekiminin hizmet verdiğini vurguladı. 2024 yılı içerisinde 1 Milyon 197 bin 257 hastanın, kamuya ait sağlık tesislerinden ağız ve diş sağlığı hizmeti aldığını vurgulayan Prof. Dr. Koç bu dönem içerisinde 314 bin 557 dolgu, 122 bin 884 kanal tedavisi, 253 bin 219 protez ve 276 hastaya implant yapıldığını belirterek girişimsel işlem sayılarının önemli oranda artış gösterdiğini söyledi.

‘Engelli hastalara randevusuz hizmet’
Prof. Dr. Koç, aynı dönem içerisinde 2 bin 491 engelli ya da çocuk hastaya genel anestezi altında hizmet sunulduğunu ifade ederek, ilimizde engelli hastaların randevusuz bir şekilde tedavi alabildiklerinin altını çizdi. 2024 yılında evde sağlık hizmetleri ekiplerinin de 1.312 diş hekimi muayenesi gerçekleştirerek, 308 anestezili diş çekimi, 245 lokal anestezi uygulamalı işlem yaptıklarını sözlerine ekledi.

Diş hekimlerinin oldukça zor bir görevi yerine getirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Koç, “Diş hekimlerimizin yoğun tempoda çalıştıklarının farkındayız. Diş hekimlerimize ve ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza modern şartlarda hizmet sunabilecekleri yeni sağlık tesislerini hızla kazandırıyoruz. Sizlerin nezdinde yaptıkları özverili çalışmalar nedeni ile tüm mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
  
Yapılan değerlendirme toplantısı, hastane başhekimlerinin istek ve görüşlerinin dinlenmesi ile sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 18
  • 4
  • 4
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (6)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    merve
    38 gün önce

    Randevu sorunu olmadan bu kadar girişimsel işlemim yapıldığı başka bir il daha yok. Yeni bina hayırlı olsun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • S
    Salim
    38 gün önce

    Mehmet beyden sonra kim gelirse gelsin işi çok zor çünkü çıtayı Mehmet bey çok yükseklere taşıdı. Sağlıkta kalite çok iyi seviyelerde

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • NG
    Necmi Güneş
    38 gün önce

    Muhteşem hizmet, Meram'a bu hizmet çok yakışacak inşallah.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • A
    Ayten
    39 gün önce

    Maşallah harika gözüküyor, şifa dağıtsın inş.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • HK
    Hüsnü Kabak
    39 gün önce

    Maşallah ilsağlığa sürekli yeni yatırım yapıyor.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • HY
    Hasan Yavuztekeli
    39 gün önce

    Koç yine koçluğunu yapıyor amaaaa Uğur başkan rektörde ve il başkanında oldupu gibi koçun yerni koplayı getirince işler daha da hareketlenecek, memleket için hayırlısı olsun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”