DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Güncel

Konyalılar Mevlana Meydanı’nda toplandı: Gazze için sesini yükselt!

Eklenme: 28.03.2025 - 15:32

Cuma namazını Sultan Selim Camii’nde kılan vatandaşlar, namazın ardından Mevlana Meydanı’nda toplandı. Burada Gazze ve tüm şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde düzenlenen “Gazze için Sesini Yükselt” temalı etkinliğe geçildi.

Konyalılar Mevlana Meydanı’nda toplandı: Gazze için sesini yükselt!
Reklam alanı

Cuma namazını Sultan Selim Camii’nde kılan vatandaşlar, namazın ardından Gazze ve tüm şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde düzenlenen “Gazze için Sesini Yükselt” temalı etkinliğe geçildi.  Mitingde ilk konuşmayı Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Çetin Acu yaptı. Ramazanın son cumasının Dünya Kudüs Günü olduğunu hatırlatan Acu, Kudüs’ün Müslümanların ortak mirası olduğunu belirterek, Kudüs’e sahip çıkmanın tüm Müslümanların görevi olduğunu kaydetti. Kudüs ve çevresinin İslam dünyası için kutsal bir emanet olduğunu vurgulayan Acu, Kudüs’e sahip çıkma hususunda bizatihi peygamber efendimizin tavsiyeleri bulunduğunu ifade etti. "Artık harekete geçme zamanı geldi"
Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Adem Ceylan ise konuşmasında, Gazze’de iki yıldır devam eden direnişe dikkat çekti. Ceylan, Gazze’deki Müslümanların büyük bir mücadele verdiğini belirterek, artık harekete geçme zamanının geldiğini ifade etti. Gazze direnişine destek verilmesi gerektiğini dile getiren Ceylan, İslam dünyasının bu konuda daha fazla adım atması gerektiğini söyledi. Ceylan, "Biz Gazze’ye çeşitli yardımlar yapıyoruz. Çadır kentleri kurduk. Hastaneler yaptık. Ama şimdi Siyonist İsrail o çadır kentleri de hastaneleri de vuruyor. Çoluk çocuk, kadın yaşlı, hasta sağ ayrımı yapmadan katlediyor. Bu bir savaş değil bir soykırım. Artık merhamet safhasından hareket safhasına geçmemiz gerekiyor. İdlip ve çevresindeki direnişçilere  verilen  destek Suriye’ye özgürlük getirdi. Bu desteğin aynısı Gazze’ye de verilmelidir. “ dedi.

Ceylan, Gazze zulmü için yeterli desteği vermeyen bazı İslam devletlerini eleştirdi. Mitingde ayrıca, Milli İrade Platformu adına bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı platform adına Rıdvan Öztürk yaptı. Öztürk, Türkiye Milli İrade Platformu’nun Gazze halkının yanında olduğu ve bundan sonra da destek vermeye devam edeceğini söyledi. Gazze halkının zor bir Ramazan geçirdiğini hatırlatan Öztürk, Gazze’ye bayramım gelmesi için tüm Müslümanların seferber olması gerektiğini bildirdi. Konuşmaların sık sık sloganlarla kesildiği program Gazze’ye dualarla sona erdi. (Yunus Köroğlu)

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 2
😊 4
😡 1
👎 5
😂 0
😢 0
😲 1
Toplam 13 tepki

Yorumlar

  • köylü 260 gün önce

    Mevkana meydanında siz istediğiniz kadar Gazze için toplanabilirsiniz.İsrailin arkasında Amerika olmasa çok kolay .?????.

  • Mustafa 260 gün önce

    Artık harekete geçme zamanı gelmiş.. sevsinler

Yorum Yap