Son Dakika Haberler

Konyalı Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi oğlu T.Ç'nin sosyal medya hesabından yaptığı 'çakarlı araç' paylaşımları nedeniyle özür diledi. Çiftçi ayrıca kendine itibar suikastı yapıldığını ve yaklaşımların art niyetli olduğunu da vurguladı.

Konyalı Vali’den özür açıklaması

Aslen Konyalı olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin oğlu T.Ç sosyal medya hesabından yapmış olduğu 'çakarlı araç' paylaşımı nedeniyle tepkilerle karşılaşmıştı.T.Ç tepkiler sonrası paylaşımlarını silerken, konuya ilişkin Konyalı Vali Mustafa Çiftçi özür dileyerek şu açıklamalara yer verdi;

"Bir kaç gündür bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde, küçük evladımın yaptığı bir paylaşım üzerinden şahsıma ve aileme yönelik itibarsızlaştırma ve linç kampanyası başlatılmıştır.

Öncelikle 18 yaşındaki oğlum A. T.’ın yaptığı paylaşımın içeriği hakkında kısaca bilgi vermek isterim: Valiliğimize ait kapalı garajda, çakarlı aracın önünde resim çektiren oğlum, aracın üzerine polis memuru ikonu koymuş ve karşılıklı bir konuşma metnine yer vermiş ve bu diyaloğu da kendi sosyal medya hesabında paylaşmıştır.

1- Böyle bir hadiseden dolayı evladımın ve şahsımın gündeme gelmesinden, haber olmasından dolayı son derece üzüntü ve hicap duyduğumu belirtmek isterim. Görev yaptığım Erzurum halkından ve aziz milletimizden özür diliyor, engin hoşgörüsüne sığınıyorum.

2- Fotoğrafta da açıkça görüleceği üzere, paylaşım tamamen kurgusaldır; çakarlı aracın trafikte kullanılması, denetim amaçlı polis tarafından durdurulması, evrak istenmesi ve polis memurunun sicil numarasının, evladım tarafından talep edilmesi gerçekte kesinlikle vuku bulmamıştır. Hal böyle iken, sanki hadise gerçekte yaşanmış, resmi çakarlı araç trafikte veya konvoyda kullanılmış, evrak isteyen polis memuru tehdit edilmiş, baskı yapılmış gibi bir algı yaratılması, Çorum Valiliğim döneminde 5 yıl boyunca anma etkinliklerine katıldığım (mazlum, mağdur ve şehit) İskilipli Muhammed Âtıf Efendi olayı ile irtibat kurulması ve bunun üzerinden şahsımın, Sayın İçişleri Bakanımızın ve Hükümetimizin yıpratılmaya çalışılması tamamen art niyetli bir yaklaşımdır, itibar suikastıdır.3- Görev yaptığım yerlerde şahsımı yakından tanıyanlar veya personelim, kamu araçlarının veya imkanlarının kullanımında titiz olduğumu, bu tür kullanımlara sıcak bakmadığımı, izin vermeyeceğimi bilirler. Hatta çoğu zaman makam aracı kullanmak yerine, yürüyerek işe gittiğime, şehri dolaştığıma vatandaşlarımız da bizzat şahittir.

4- Öte yandan bir kamu görevine atanan kişinin “makam diyeti” yapmasını, kendisine sunulan ve makama bağlı haklardan/imkanlardan en asgari düzeyde faydalanması gerektiğini her ortamda savunurken, evladım da olsa kimsenin kamu araçlarını amaç dışı kullanmasına izin vermem veya kamu görevlilerine baskı yapılmasını kabul etmem asla düşünülemez/iddia edilemez.

5- Sahipsiz sokak hayvanlarının dahi hakkını-hukukunu savunur görünen mütecâviz ve hadsiz güruhun, aynı hassasiyeti (hata yapmış) bir genç delikanlıdan neden esirgediklerini de aziz milletimizin takdirine bırakıyorum.

6- Üst düzey kamu görevlilerinin, sürekli olarak halkın gözü önünde bulunanların kendilerine, hal ve hareketlerine, yaşantılarına, aile fertlerine dikkat etmeleri bir mecburiyettir. Yıllarca bu bilinçle kamu görevimi sürdürdüm, aileme, yakınlarıma hep bu hususları telkin ettim. “Beşer, şaşar” ilkesi gereğince, oğlumun yaptığı bir hatalı paylaşım sebebiyle insanların şahsıma ve aileme eleştiri yöneltmesi, tepki göstermesi anlaşılabilir ve makul karşılanabilir. Ancak bunun ötesine geçilmesi, hakaret edilmesi, galiz ifadeler kullanılması hukuken sorumluluk doğurur ve bu tür ifadeler kullanan kişiler hakkında yasal haklarımı kullanacağımı ifade etmek isterim.

7- “Şüphesiz sizin mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan vesilesidir” ilâhi buyruğu gereğince, herkesin benzer durumlarla yüz yüze gelebileceğini, herkesin evladıyla sınanabileceğini hatırlatır; eleştirilerde insaf ve vicdan ölçülerine riayet etmenin doğru bir yaklaşım olduğunu bilgilerinize sunarım.
Allah hepimizin yardımcısı olsun…"

ERZURUM VALİSİ MUSTAFA ÇİFTÇİ KİMDİR?
Mustafa Çiftçi, 1970 yılında Konya'nın Çumra İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Çumra'da, Lise öğrenimini Konya'da bitirdi.

1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1996 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 85. Dönem Konya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

1998 yılında 8 ay süreyle İngiltere'ye gitti. 1999 yılında Milli Güvenlik Akademisi’nden mezun oldu. Aksaray-Gülağaç, Erzurum-Tekman, Nevşehir-Derinkuyu, Bitlis-Adilcevaz ve Kırşehir-Kaman İlçelerinde Kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı yaptı. TBMM’de Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu.

2007 Yılında Selçuk Üniversitesi SBE Kamu Yönetimi ABD Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı, 2011 yılında da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi”ni bitirdi.

2012 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi SBE Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında başka bir yüksek lisans çalışmasını tamamlayan Mustafa ÇİFTÇİ, A.Ü. Adalet Bölümü’nü ve İktisat Fakültesi”ni bitirdi. Halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim hayatını devam ettiriyor. "İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır; öğrenmeyi terk eden kişi yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır” felsefesini benimseyen Vali Çiftçi, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Çorum Valisi olarak atanan Sayın Valimiz, Çorum’da 4 yıl 9 ay görev yapmıştır.

9 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile  atanan ve 18.08.2023 tarihinde Erzurum Valiliği görevine başlayan Vali Çiftçi, evli ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca Çiftçi, hafızdır.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 6
  • 28
  • 8
  • 1
  • 14
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (7)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HC
    Hüseyin ÇELİK
    42 gün önce

    Sayın valim, önemli bir konu değil , gönlünüzü ferah tutunuz.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
  • K
    Konyalı
    42 gün önce

    Sıkıntı olmaz ya... çok da şeyetmeyin...

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
  • veli
    42 gün önce

    Özür dilemek erdemliktir büyüklüktür devlet kademesinde olan kim olursa olsun dikkatli olmak zorundadır halen günümüzde hayali yaş pasta ve pilav üstü tavuk veya benzeri olan çocuklarımız varken davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekir çoçuğumuz dahi olsa .

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
  • B
    Ben
    42 gün önce

    Sonuçta gençtir çocuğunuz olabilir inşallah o da olgun düşüncelere sahip olur zamanla. Sizin zaten bir kusurunuz yok evlattir işte keşke herkes çocuğunun yaptığı şeylere sizin gibi tepki verse.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (4)
  • A
    Aydın
    42 gün önce

    Hemşehrim Sayın vali bey, bu küçük teferruat lara aldırış etmeyiniz. Konya lı olmanızdan dolayı algı oluşturulmuş. İt ürür kervan yürür. Nokta

    • Cevapla
    • Begen (12)
    • Begenme (27)
  • IE
    İtiraz Ediyorum...
    42 gün önce

    Ulan ne alakası var Konya'lı olmakla? Çocuk bir hata yapmış, babasının konumunu kendi reklamı için kullanmış, takipçi kasmış. Konu bu. Gelmiş burada vay efendim Konya'lı da ondan. Nedir bu ezikliğiniz, alınganlığınız ya!?

    • Begen (10)
    • Begenme (1)
  • K
    konyalım
    42 gün önce

    Bu Ülkeye senin gibi valiler lazım, bu ülkede likakatı en iyi yapan tek vali sensin,kiminle nasıl muhatap olacağını sadece işin ehliyle muhatap olan senin gibi dürüst, ahlaklı valiler bu ülkede zor yetişir. Meyveli ağaç daima taşlanır. Seni tanımayan seni karalamaya eğilimli hainler olacaktır.

    • Cevapla
    • Begen (16)
    • Begenme (26)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”