Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konyalı sanayicilere onaylı tedarikçi olma süreci anlatıldı

Konya Sanayi Odası ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü (AFGM) ve Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü (THGM) iş birliğinde ‘Onaylı Tedarikçi Programı Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. Programda konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaçmaz, Konya olarak, savunma sanayinin yerli ve milli üretim kabiliyetinin artması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Konyalı sanayicilere onaylı tedarikçi olma süreci anlatıldı
Konya Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, AFGM-THGM yetkilileri ve Konyalı sanayicilerin katıldığı toplantıda, onaylı tedarikçi olmak için neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi. Program kapsamında Konyalı sanayicilerle ikili iş görüşmeleri yapan heyet ayrıca bazı fabrikalarda da inceleme gezisinde bulundu. 

“Yeni iş birliklerine imza atacağız”
Konya Sanayi Odası’ndaki toplantının açılışında konuşan KSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaçmaz, Konya’dan geçtiğimiz yıl 3 bin 400’den fazla ihracatçı firmanın 192 ülkeye, 3 milyar 262 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Savunma sanayi ihracatında da önde gelen şehirlerden biri olduklarını bildiren Kaçmaz, şöyle devam etti: “Savunma sanayi alanında, 136 milyon dolar ihracatla, İstanbul, Ankara ve Eskişehir’in ardından ülkemizin en fazla ihracat yapan 4. şehriyiz. Yine Milli Savunma Bakanlığı’nın Onaylı Tedarikçi Listesi’ndeki 426 onaylı tedarikçi firmadan 39’unun Konyalı firmamızdan oluştuğunu görüyoruz. Oda olarak biz de; gerek Konya’mızdaki onaylı tedarikçi firma sayımızı artırmaya yönelik çalışmalarımıza, gerekse savunma sanayimizin yerli ve milli üretim kabiliyetlerinin artmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah tüm bu girişimler ve sanayicilerimizin özverili çalışmaları ile, Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güzel işlere, yeni iş birliklerine birlikte imza atmış olacağız.” 
"Üretim-imalat, tasarım, Ar-Ge, yazılım, ilaç sanayi ve distribütör firmaları onaylı tedarikçi olmak için başvurabilir"
Kaçmaz’ın konuşmasının ardından, AFGM Endüstriyel Yetkinlik Denetim Şube Müdürü Yasemin Kaval, onaylı tedarikçi ve stratejik iş birliği anlaşması ile ilgili bilgiler verdi. AFGM onaylı tedarikçi listesinde 426 firmanın yer aldığını ve bunlardan 39 tanesinin Konyalı firma olduğunu dile getiren Kaval, üretim-imalat, tasarım, Ar-Ge, yazılım, ilaç sanayi ve distribütör firmaların onaylı tedarikçi programına başvurabileceklerini söyledi. Tedarikçi havuzu oluşturulması sürecini anlatan Kaval, “Tedarikçi havuzu için seçim kriterleri belirlenir. Kriterler çerçevesinde kurul tarafından tedarikçiler değerlendirilir. Son durumda tedarik yapılan firmaların, ihtiyacı karşılama düzeyi değerlendirilip, buna göre onaylı tedarikçi listesi güncellenir. Burada doğru tedarikçinin seçilmesi, tedarikçiler ile uzun süreli işbirlikleri yapmak, işbirliklerinde riskleri azaltmak, kaliteli malzemenin zamanında, en doğru şekilde teslimi konusunda standartlık sağlamak, tedarikçiler arasındaki rekabetin artırılarak en düşük maliyetle mal ve hizmet temin etmek, tedarikçi havuzu oluşturulmasının amaçlarındandır” şeklinde konuştu. 

Kaval, onaylı tedarikçi olmak isteyen firmaların, www.msb.gov.tr internet sitesi üzerinden, ‘Birimler’ sekmesi devamında, ‘AFGM’ sekmesi ve ‘Hizmetler’ alt sekmesi altında yer alan AFGM Tedarikçi Adayı Başvuru Formu ve Gizlilik sözleşmesine ulaşarak, buradan başvuru yapabileceklerini sözlerine ekledi. 

Kaval’ın konuşmasının ardından, THGM uzmanları tarafından AQAP (NATO Kalite Güvence Yayınları) ile firmaların giyim kuşam ve gıda tedariği konusunda onaylı tedarikçi olmaları yönünde bilgilendirmeler yapıldı.

Programın sonunda, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü ve Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Konyalı sanayiciler ile ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 5
  • 3
  • 0
  • 3
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English