Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri ile Yaşayan Hazineler Ödül Töreni’nde, geleneksel sanatlara verdiği katkılarla öne çıkan isimler onurlandırıldı. Yaşayan İnsan Hazineleri Ödülleri kapsamında hüsnühat sanatındaki ustalığıyla ödüle layık görülen Konyalı sanatçı Hüseyin Öksüz, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni ve Yaşayan Hazineler Ödül Töreni düzenlendi.
Törende, Yaşayan İnsan Hazineleri Ödülleri kategorisinde, hüsnühat sanatında Hüseyin Öksüz ödüle layık görüldü.
Konyalı Hüseyin Öksüz, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.
HÜSEYİN ÖKSÜZ KİMDİR?
1944’te Konya’da doğdu. İlk ve orta tahsilini Konya’da tamamladı. İlkokuldan sonra üç yıl hafızlığa çalıştı. Ramazanlarda Konya camilerinde mukabele okudu, Mevlüd Cemiyetlerinde bulundu. 1970-80 yıllarında Mevlana İhtifallerinde Mutrıp’da ney üfledi.
1966’da İstanbul’da Eczacılık tahsili sırasında (1968) Dünyaca tanınan Hattat HAMİD AYTAÇ’tan Sülüs-Nesih; MUSTAFA UĞUR DERMAN’dan da Ta’lik derslerine devam ederek icazet aldı.
Konya’da 10 yıl eczacılık yaptı.
İslam Konferansı Teşkilatı’nın (IRCICA) her üç yılda bir gerçekleştirdiği Uluslararası Hat Müsabakalarında, Dünya Birinciliği Dahil 5 ödül aldı.
1986 1. Uluslararası Hattat Hamid Hat Yarışması’nda Celî Dîvânî’de birincilik, Celî Ta’lik’de I. Mansiyon, Celî Sülüs’te II. Mansiyon, 1989 II. Uluslararası Yakut ül Müsta’sımî Hat Yarışması’nda Celî Dîvânî’de Mansiyon ve Nesih’de Mansiyon ödülleri kazandı.
Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışmalı Sergilerinde ve yurtdışındaki sergilerde, çeşitli hat dallarında ödüller aldı.
Yurt içinde ve yurt dışında sergiler açtı ve çeşitli kuruluşlardan beratlar, plaketler aldı.
Türkiye’de ve Dünya’nın çeşitli yerlerinde (ABD'de 1, Avustralya’da 2, Kazakistan’da 3, Kırgızistan’da 1, Hollanda’da 3, Almanya’da 2) camilerin yazılarını hazırladı.
2001’de Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluşuna öncülük etti ve öğretim üyesi oldu. Geleneksel Türk Sanatları Bölümünün üç yıl başkanlığını yaptı. Burada dünya çapında başarılı hattatlar yetiştirdi. Üniversite ve kurslarda yirmiden fazla talebesine icazet verdi.
2010 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü , 2012 yılında da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü.
2011 yılında Selçuk Üniversitesinden emekli oldu.
2013’te KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk sanatları Bölümü’nde öğretim üyesi ve Bölüm Başkanı oldu. Halen bu görevini devam ettirmektedir.
Basılan Kitapları: Eserlerinin ilki "Hattat Hüseyin Öksüz" Konya İl Kültür Müdürlüğü tarafında 2009 yılında; İkincisi Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından “45. Sanat Yılı Hatırası” adıyla 2014 yılında, Üçüncüsü kitabı K.T.O. Karatay Üniversitesi tarafından “Hat Aşkıyla 48 Yıl” adıyla 2016 yılında yayınlanmıştır. (Yunus Köroğlu)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Hat sanatının yanında çok mütevazi bir insan. Allah sağlık afiyet versin
Hüseyin abimiz hatta olduğu kadar musikide de vardır. Konyamızın medarı iftiharıdır, Allahım sağlıklı uzun ömürlerini versin İnşallah.
Hayırlı olsun.
MAŞÂALLAH Rabbim sayılarını artırsın ÂMÎN
Yorum Yap
2032 Avrupa Futbol Şampiyonasına Türkiye ile birlikte ev sahipliği yapacak ülke hangisidir? Milyoner sorusu
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın tıp doktoru kimdir? BEYAZ'LA JOKER Sorusu
Çanakkale'nin hangi adda bir ilçesi vardır?
Hangi adda bir böcek çeşidi vardır?
Beyoğlu'nda Enli Yokuşuna resmedilen Mimozalı Kadın eseri kimindir? Beyaz'la Joker
2025 TÜİK verilerine göre kız çocuklarına en çok verilen isim? Beyaz joker
Aktör Halit Ergenç Londra'da ne tür bir iş yeri açmıştır? Beyaz'la Joker
Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov: "Ligimizde her puan çok değerli"
İki ay sonra bugün Dünya Kadınlar Günü diyen biri, kendi doğum gününü tam iki ay önce kutlamışsa hangi ayda doğmuştur? Beyaz’la Joker
Lev Tolstoy hangisi sırasında Rus ordusunda subay olarak görev yaptı? Milyoner
2002 Dünya Kupası dönüşü A Milli Futbol Takımı’na eşlik eden Türk F-16’larına “Önemli olan neye sahip olduğunuz değil, kiminle paylaştığınızdır“ sözünü kim söylemiştir? ? Beyazla Joker
Türkiye’de ilk kez Ankara’nın Nallıhan ilçesinde yapılan “Melodili Yol“ uygulamasında hangi melodi çalmaktadır?
Haber Ara